Kort tid af Morten Grunwald

Kort tid af Morten Grunwald
Kort tid af Morten Grunwald

Kort tid af Morten Grunwald

Blå mærker og gyldne øjeblikke

Kort tid af Morten Grunwald. Her er bogen hvor Morten Grunwald ser tilbage på sit liv. Bogen tager sin begyndelse i hans barndom med en tysk far og en dansk mor. En del af hans barndom udspiller sig under krigen, hvor det bestemt ikke er populært at være af tysk afstamning. Senere giver han et billed af sin skolegang, hvor hvor det hverken var lektier eller kammeraterne der trak, men derimod lysten til at stå på scenen. Han prøver forskellige erhverv før han endelig tager springet og bliver skuespiller.

Bogen omhandler også Morten Grunwalds elevtid, og de mange år, han har arbejdet som skuespiller i dansk teater og film og siden som instruktør og teaterchef på Bristol Teatret, Betty Nansen Teatret og Østre Gasværk. Han fortæller om tiden med Olsen Banden, mødet med hans kone og de mennesker der har haft en betydning i hans liv.

Min vurdering: Kort tid af Morten Grunwald

En kort tid af Morten Grunwald: En bog for dig der godt kan lide at læse om danske skuespillere. Morten Grunwald er en vi alle kender, bla for hans rolle i Olsen Banden filmene. Hans bog er ganske glimrende skrevet og givet et indblik i et spændende liv fyldt med teater og skuespil.

Bogen er skrevet i samarbejde med Samuel Rachlin. De indledte deres samarbejde og venskab i 1975, da Samuel Rachlin oversatte Anton Tjekhovs Mågen for Bristol Teatret. Senere fulgte oversættelsen af Tjekhovs Kirsebærhaven til Betty Nansens Teatret i 1981.

Antal hjerter

💚💚💚💚

Bogen har fået 4 hjerter, for at være en god og åben biografi

Alt i alt

En bog der er spændende læsning og som giver et godt indblik i hvem Morten Grunwald var og hvad der formede ham til den dygtige skuespiller han senere blev. Samtidig er bogen en god fortælling om en tid der ikke er her mere. Det er en fortælling om hvordan det er at vokse op i efterkrigstidens Danmark og samtidig have en tysk far.

Forfatteren

Du kan læse mere om Morten Grunwald på Wikipedia.

Anmeldte bøger her på siden af samme forfatter

Mit tid i gule sokker af Morten Grunwald

Genre

Biografi, Erindringer

Fakta vedr.: Kort tid af Morten Grunwald

Forfatter: Morten Grunwald i samarbejde med Samuel Rachlin

Udgivelsesår: 2006

Forlag: Gyldendal

Sideantal: 288