Kinas to sønner af Andrew Lam


Kinas to sønner af Andrew Lam
Kinas to sønner af Andrew Lam

Kina, Revolution, Kommunisme og Skæbne

Kinas to sønner af Andrew Lam omhandler Kina 1944, hvor den unge amerikansk løjtnant Davis Parker bliver sendt til Kina for at kæmpe i kampen mod japanerne. Her forelsker han sig i den smukke britiske journalist Kathrine, men må dog skilles fra hende, da han bliver sendt nordpå for at assistere Mao Zedongs kommunistiske styrker.

Her møder han Lin Yuen, en yderst kompetent kinesisk guerillaleder, der ikke ligefrem er begejstret for at møde en amerikaner. Langsomt får de dog opbygget en venskab, baseret på gensidig respekt og utallige gange må de hjælpe hinanden på deres yderst farlige missioner. Stærk historisk roman om et ukendt hjørne af 2. verdenskrig. En fortælling om kærlighed og forræderi og om et usædvanligt venskab mellem to krigere og de grusomme kræfter, der truer med at splitte dem ad.

Min vurdering: Kinas to sønner af Andrew Lam

Et fantastisk bog: er skrevet om en del af anden verdenskrig som få ved ret meget om. Hvad skete da egentligt i Kina lige før Mao fik overtaget magten i Kina? og hvordan var Amerikanerne med til at hjælpe? Kinas to sønner er inspireret af virkelige begivenheder omkring Amerikas indflydelse på Asien gennem deres hjælp til kommunisterne.

Bogen giver et glimrende indblik i hvordan historiens gang har formet sig

Antal hjerter

💚💚💚💚💚 💚

Jeg giver bogen 6 ud af 6 hjerter fordi det er en fremragende bog om et kapitel i Kinas historie som få kender til. Bogen fordømmer ingen, men giver et råt billedet af hvad det vil sige at kæmpe i krig og giver en forklaring på hvordan verdensbilledet dengang var ud fra kommunisternes synspunkt

Det er tydeligt at forfatteren ved hvad han skriver om, og kender til begivenhedernes gang. En bog som udmærket kan bruges til at bliver klogere på den kinesiske historie. Jeg ser frem til flere bøger fra samme forfatter.

Alt i alt

En bog som kan give dig et glimrende indblik i Kinas historie og hvordan det kommunistiske styre kom til magten.

Forfatter

Forfatteren Andrew Lam er selv amerikaner med kinesiske rødder. Han bor i Massachusetts sammen med sin kone og deres 4 børn. Han har studeres historie, militærhistorie og amerikansk-asiatiske relationer på Yale og medicin ved University of Pennsylvania. Dette er hans første roman.

Indlæg som kan have interesse for læseren

I juli 1937 invaderede japanske styrker Kinas østlige kystområder og tvang Chiang Kai-sheks hårdt trængte nationalistiske regering ind i landet til byen Chungking. Fire år senere trådte USA ind i 2. verdenskrig og sendte en håndfuld af udenrigstjenestens officerer til Chungking for at hjælpe Chiang Kai-sheks styrker.

Da de opdagede at nationalisterne tøvede med at tage kampen op imod fjenden, tog de kontakt med en anden gruppe, der ifølge forlydender kæmpede mod japanerne fra deres nordlige base i Yenan. Denne gruppe var Chiang Kai-sheks indædte modstandere, nemlig de kinesiske kommunister. USA valgte at støtte kommunisterne, for dermed at svække japanerne.

Forfatterens hjemmeside

Pressen skriver:

»Velskrevet og underholdende historisk roman om et mindre kendt hjørne af Anden Verdenskrig.«
– Litteratursiden

»En rigtig pageturner, der er velskrevet, med stærke karakterer og realistiske kampscener, foruden at man får indblik i samtidens Kina. Desuden en god kærlighedshistorie.«
– Henrik H. Pedersen, Lektør

Genre

Skønlitteratur, Kina, Krig, Kommunisme

Skriv et svar