Immigranterne af Howard Fast


Immigranterne af Howard Fast
Boganmeldelse Immigranterne Howard Fast

Immigranter, Nob Hill og Nedtur

Immigranterne af Howard Fast. Daniel Lavette er søn af en fransk far og en italiensk mor, som i slut 1800 - tallet emigrere til Amerika. Familien er fattig og må hver dag slås for at klare at have til dagen og vejen.

Familien Lavette slår sig ned i  San Francisco. Faderen bliver fisker og efterhånden som Dan bliver større hjælper han sin far på båden. Han elsker livet på havet og giver ikke meget for boglig lærdom.

Hans forældre bliver dog dræbt ved det store jordskælv i San Francisco i 1906. Lige netop den dag er Dan taget tidligt ud til båden og undgår på den måde at få forældrenes skæbne. I desperation og i mangel på at vide hvad han ellers skal gøre sejler han folk fra San Francisco over bugten.

Derved tjener han mange penge hvilket giver han et grundlag for hans videre liv. Samtidig hjælper venner af hans far ham videre. Venner som ligesom ham selv er af enten italiensk eller jødisk afstamning.

Efterhånden som tiden går får han bygget et forretningsimperium op med hans fars ven Mark Levy. Han får samtidig ansat en kinesisk bogholder - noget der ellers er uhørt i et San Francisco hvor kineserne lever adskilt fra de hvide.

Efterhånden som hans og Levys forretningsimperium bliver større og større, bliver de selvfølgelig også rigere og rigere. Men for Dan er det ikke nok. 

Han ønsker at være en del af de “fineste” familier fra Nob Hill. En dag bliver han inviteret af en af de største bankmand på vestkysten til at besøge hans familien på Nob Hill.

Et besøg der får de konsekvenser at han møder bankdirektørens datter den smukke Jean Seldon. Kærlighedens blomstrer imellem dem og snart får han friet til Jean. Et ægteskab Jeans mor er imod, da hun ikke mener en italiensk immigrant er en egnet kandidat for hendes datter.

De bliver gift - men deres ægteskab bliver uden fællesskab og glæde. Alligevel lykkes det dem at få to børn sammen.

Dan føler sig ikke veltilpas på Nob Hill eller det miljø der omgiver Nob Hill og snart er han tilbage hos de mennesker der betyder noget for ham.

Og snart har Dan fået en kinesisk elskerinde nemlig May Ling, med hvem han får sit 3. barn.

Han ønsker skilsmisse fra Jean, men hun vil ikke give den til ham, for man lader sig ikke skille i Seldon familien.

I bogen bliver de forskellige familier fulgt tæt og dermed er der lagt op til en fantastisk slægtsroman.

Min vurdering: Immigranterne af Howard Fast

En virkelig fantastisk slægtsroman, som jeg vil give mine varmest anbefalinger. Selv var jeg helt opslugt af den.

Beskrivelserne af San Francisco i 20'erne er helt fantastisk og personkarakteristikkerne er eminent. Man følger de forskellige familier i bogen og oplever en udvikling af personerne fra start til slut.

Alle har deres særpræg og alle deres forskellige syn på omgivelserne. Der er stor forskel på at være italiensk immigrant og være rig familie på Nob Hill.

Nogle elsker og andre må lade kærligheden gå. Nogle har og andre må give. Fælles er at alle kæmper hver deres kampe. En slægtsroman som fylder alt og som du ikke kan lægge fra dig. En giver en glimrende indblik i immigranterne liv i 20érnes San Francisco.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚💚

Jeg giver bogen 6 hjerter ud af 6 og samtidig en klar anbefaling om at du skal læse den.

Alt i alt

En god slægtsroman

Forfatteren

Læs mere om forfatteren på den store danske

Anmeldte bøger af samme forfatter på Boginspirationen

Anden generation af Howard Fast

Fakta vedr: Immigranterne af Howard Fast

Forfatter: Howard Fast

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Sideantal: 452

Udgivelsesår: 1988 (3 udgave) - 1, udgave 1977