Legionæren af Brian Lange

Legionæren af Brian Lange
Legionæren af Brian Lange

Legionen, Krig, Sammenhold og På kanten af livet

Legionæren af Brian Lange: Brian Lange som har været medlem af Fremmedlegionen i 15 år, fortæller her i bogen om sine oplevelser. Han prøver at give et realistisk billedet af hvad det vil sige at være soldat for legionen. Som ganske ung er han noget af en rod, og hans opvækst er præget af vold og druk. I sine unge år kommer han i lære, men tiltrækkes af at være soldat.

Han stikker af til fremmedlegionen og finder en verden hvor han trives. Men det er samtidig en verden som er hård og hvor man altid skal være parat til at kæmpe. Han fortæller i bogen om at være i krig, alle de prøvelser han har været igennem, om det sammenhold der opstår imellem legionærerne og alle de ting han har oplevet. Tilsammen kommer han til at tilbringe 15 år i fremmedlegionen.

At være soldat i Fremmedlegionen er ikke noget man kommer sovende til. Det kræver at du er ekstremt psykisk robust, er parat til at give det ultimative – nemlig livet, og at du samtidig lægger al fortid bag dig. Alt dette skriver Brian om i bogen.

Bagerst på bogen står der:

Den dag i dag er jeg stadig præget af tiden i Legionen. En masse indlærte færdigheder sidder på rygraden. For eksempel gik jeg næsten altid i skyggen på fortovet i tiden lige efter, at jeg var kommet hjem fra Legionen. Jeg gik langs murene og kunne gå helt amok hvis en person kom bagfra og tog fat i mig. Det var ren refleks. Derfor ved de fleste i min omgangskreds at de ikke skal klappe mig på skuldrene bagfra og slet ikke gribe fat om halsen på mig fra rygsiden.

Enkelte gange er jeg kommet til at flå en mand rundt og klappe ham en, fordi han er kommet fra ryggen. Det kan jeg ikke holde ud. På samme måde kan jeg finde på at ommøblere et hotelværelse, hvis jeg er utryg ved indretningen. Det kan være et bord der er placeret så man kommer til at sidde med ryggen til et stort vindue eller stedets restaurant, hvor jeg som regel starter med at udpege den stol, jeg skal sidde på. Familie og venner er ved at vænne sig til det, for sådan er det bare. Jeg kan ikke holde ud at sidde med ryggen til indgangen, men er nød til at sidde så jeg kan holde øje med hvem som kommer og går.

Min vurdering: Legionæren af Brian Lange

Kan du ligesom mig lide bøger om livet som soldat så er dette bogen du bare skal læse. Den er barsk og det er barsk kost at være soldat i en af de hårdeste hære, men det er også en bog om sammenhold og venskab. Det er en bog der fortæller om at leve på den yderste grænse, men om samtidig at finde sig selv. Fremmedlegionen er ikke et sted for tøsedrenge, men et sted for dem som kan og vil og tør at gå først. Det er også en bog om hvordan det er at blive sat ind som soldat et verdens brændpunkter – velvidende at du måske ikke kommer levende fra det.

Jeg kan godt lide at den giver et billedet af Legionen på godt og på ondt. At den fortæller virkeligheden som den opleves af forfatteren. Den giver samtidig et godt billedet på hvad det vil sige at være professionel soldat og hvad der skal til for kunne klare det.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚 💚 

Bogen får 6 hjerter, fordi jeg virkelig synes bogen er god. Der er ingen slinger i valsen og den beskriver hårdt og brutalt om livet i Fremmedlegionen.

Alt i alt

Legionæren af Brian Lange er bogen hvis du kan lide at læse om livet som soldat. Og bogen hvis du gerne vil vide mere om fremmedlegionen.Bogen er efter min mening inspirerende og spændende, en bog man ikke bør gå glip af.

Indlæg som kan have interesse for læseren

Formiddagsavisen har skrevet en udmærket artikel om Brian Lange som kan læses her: Jeg skød for at dræbe

Foredrag med Brian Lange

Info om Bogen og Brian Lange

Fakta vedr. Legionæren af Brian lange

Forfatter: Brian Lange med medforfatter Kasper Søegaard som til dagligt er freelancejournalist.

Udgivelsesår: 2008

Sideantal: 204

Forlag: Forlaget Radius

Genre

Biografi, Militær, Soldat

4 tanker om “Legionæren af Brian Lange

  1. Hej Brian! Sikken en overraskelse at du ligefrem læser min blog. Jeg er glad for de positive ord du skriver. De bedste hilsner Karina

   1. Hej Karina!
    Jeg faldt over den ved et tilfælde, da jeg søgte på diverse artikler, som forberedelse til et af mange foredrag jeg holder hen over året, set i perspektivet at bogen er fra 2008, så sælger den stadig som e-bog og lyd bog. I dag er det et andet forlag der har overtaget manuskriptet, da Radius lukkede ned for nogle år siden.Af den smule kritik bogen fik da den udkom, da var det fra Politiken, med ordene, endnu en bog om en rodløs ung mand med en hård barndom. Min barndom var på ingen måde hård og vi var selv skyld i de endefulde vi fik af vores mor, men det beskrives jo også i bogen.
    De bedste hilsener Brian

    1. Altså jeg synes jo din bog er fantastisk – så jeg kan kun anbefale andre at læse den. Jeg synes den er fuld af livsmod og energi. – og en stor inspiration til andre. Og der er bestemt ikke tale om kedelig læsning. Hvad andre skriver og hvordan de opfatter bogen må de jo om. Jeg har skrevet hvad jeg synes, nemlig at det er en super god bog som er værd at læse. Hilsner Karina

Der er lukket for kommentarer.