Tæppehandlerens død af Karin Wahlberg


Tæppehandlerens død forfatter Karin Wahlberg
Tæppehandlerens død forfatter Karin Wahlberg

Mord, Istanbul og Tæppehandel
Tæppehandlerens død af Karin Wahlberg

Tæppehandlerens død er en bog om ægteparret Veronica og hendes mand kriminalkommissær Claes Claesson. De bliver af snørklede veje rodet ind en affære om en tæppehandlers død. Carl-Ivar som er tæppehandler sidder på dækket af en færge ud for Istanbuls kyst og tænker. Han læner sig mod rælingen og nyder den blide, varme vind. Selvom han er langt fra kone og børn i Sverige, føler han sig hjemme her.

Han er ikke parat til at dø. men kort efter bliver han alligevel fundet død, dolket ihjel. Kriminalkommissær Claes rejser sammen med sin tyrkiske kollega til Istanbul for at hjælpe med opklaringen af mordet. Et mord hvor der ikke er nogle tydelige spor at gå efter. 

Samtidig bliver tæppehandlerens familie historie hjemme i Sverige optrævlet og en masse skeletter kommer ud af skabet. Sideløbende følger læseren Veronicas og Claes´s ægteskab og de komplikationer der hører til det og deres omgangskreds. Der er desuden en fin beskrivelse af tæppehandel og forfatteren har virkelig gjort en god research på det punkt.

Min vurdering:  Tæppehandlerens død af Karin Wahlberg

Bogen er en meget letlæst krimi, som jeg vil sige hører ind under den bløde genre eller femi-krimi genren om man vil.

Meget af historie handler om det mord som sker, hvorfor var det netop tæppehandleren som skulle dø? Hvad er der gået forud? Men samtidig er det også historien om ægteparret Claesson og det persongalleri som er rundt om dem. Hvor vi som læser bliver fanget ind i hovedpersonernes hverdagsproblemer, deres omgangskreds og diverse konflikter. En bog der ligner mange af de krimier som Camilla Lackberg har skrevet.

Antal hjerter

💚💚💚💚

Jeg giver bogen 4 hjerter ud af 6, fordi jeg ikke synes spændingsniveauet var højt nok for en krimi. Men trods alt en god og underholdende bog. Så en letlæst og overskuelig bog af Karin Wahlberg, som sikkert vil give dig nogle timers god underholdning.

Alt i alt

En spændende bog, som tilhører femikrimi genren ala Camilla Lackberg

Forfatteren

Karin Wahlberg er en svensk fødselslæge og forfatter. Hun er mest berømt for sin krimiserie om kriminallinspektør Claes Claesson og hans kone Veronika Lundborg, overlæge ved Oskarshamn Hospital. I 2012 blev hendes forfatterskab introduceret til Amerika.

Fakta vedr.

Forfatter: Karin Wahlberg

Udgivet: 2015

Sideantal: 463

Forlag: Peoples Press

Genre

Krimi

Skriv et svar