Dagbog over mine deller af Ninka-Bernadette Mauritson

Ninka-Bernadette Mauritson
Ninka-Bernadette Mauritson

Deller, Motivation og Eftertanke

Ninka-Bernadette Mauritson skriver hendes personlige beretning om at gå fra at være en slank, eftertragtet kvinde uden selvtillid  – til at være en plus size model med alt for mange kilo på sidebenene men med et større selvværd – for efterfølgende at finde sig selv i en tynd, smuk kvinde med bevidsthed omkring sundhed og livsstil.  Bogen er skrevet i jeg-form og tager sit udgangspunkt i hendes personlige dagbog/oplevelser.

  En dagbog der rummer alt fra tanker omkring hendes udseende (hun er efter beskrivelsen flot og god til at score !) – til hendes indre hvor selvværdet er baseret på hendes udseende, samt bekræftelse fra de forskellige mænd hun er sammen med, uden at hun får noget ud af forholdet. Det er en historie om hvor svært det er at lære og elske, respektere og behandle sin krop ordentligt.

Hun lever i begyndelsen af bogen et liv med cigaretter og junkfood  – er kontant uoplagt og træt. Ninka-Bernadette finder vejen til sig selv igennem sundhed, motion og velvære. Hun går op på opdagelse i en helt ny verden og får derigennem både overskud og selvtillid.  

På bagsiden af bogen står der bla.:

Jeg åbner mit hjerte, min dagbog og mit fotoalbum for dig. Jeg gør det, fordi jeg håber, at du kan spare dyre lærepenge ved at læse min historie. Jeg gør det for at inspirere dejlige, danske piger til blive sunde, lækre og afslappede”.

Min vurderingen:  Dagbog over mine deller

Jeg fandt bogen i en genbrugsbutik. På daværende tidspunkt (dvs forrige fredag) havde jeg aldrig hørt eller læst noget af Ninka-Bernadette. Det var en bog som fangede mig og som jeg hurtigt fik læst igennem.

Man kan faktisk sige at jeg blev inspireret til at ville leve en sundere liv og tabe et par kilo.  Desuden synes jeg hun i bogen, gør sig nogle gode og selvreflekterende overvejelser omkring sig selv. Indgangsvinklen til kost og motion synes jeg er virkelig god.  Dog var der også steder i bogen hvor jeg tænkte “ok – det er så ikke noget for mig – som i overhovedet ikke”. Dette være sig en tarmudrensning og beskrivelsen heraf.  Jeg sad også og tænkte, da jeg læste om tarmudrensningen, hvor sundt sådan noget egentligt er – men det vil jeg lade andre og videnskaben om at vurdere. Mener dog godt man kan være sundt og varieret uden.

Efterfølgende slog jeg hende op på Google – og jeg kan forstå at hendes forståelse for sundhed og hvad sundhed kan bringe med sig har været heftigt omdiskuteret.  Bla. har hun år senere et synspunkt omkring at sundhed kan kurere autisme. Og jeg må indrømme at det for mig er for langt ude med sådan en påstand – for i modsat fald vil det jo sige at dem som har eks. børn med autisme lever et ekstremt usundt liv. Sådan en påstand har jeg svært ved at tage seriøst.  Men hvad hun senere har udtalt/skrevet om gør jo ikke denne bog dårligere – så et klart Ja til bogen fra mig.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚 Bogen får 5 hjerter af 6 mulige – fordi jeg fandt inspiration i bogen.

Indlæg som kan have interesse for læseren

Kommunikationsforum | Ninka-Bernadette Mauritson har fundet the missing link i sit liv: En mand, der har opfundet sit eget hjernetræningsprogram, og som kan flyve helikopter. Dronningen af den kernesunde familie fortsætter med at udfordre de gængse forestillinger om sundhed, privatliv og forretningsudvikling. | | Mikkel Skov Petersen Ninkas Blog Kernesundfamilie – artikel  Kernesund familie er grisk og grådig

Fakta vedr. Dagbog over mine deller af Ninka-Bernadette Mauritson

Forfatter: Ninka-Bernadette Mauritson

Udgivet: 2004

Forlag: Pretty Ink