Min tid i gule sokker af Morten Grunwald

Boganmeldelse Min tid i gule sokker Morten Grunwald
Boganmeldelse Min tid i gule sokker Morten Grunwald

Olsen Banden, Grunwald og Anekdoter

Min tid i gule sokker af Morten Grunwald

Morten Grunwald fortæller i denne bog om hvordan Olsen Banden er blevet til. Bogen er fyldt med anekdoter og erindringer fra den tid hvor han spillede Benny i filmene. I alt blev det til 14 film, hvor Erik Balling var instruktør på dem alle. Bogen er samtidig fyldt med billeder og kommentarer taget ud fra Morten Grunwalds erindringer.

Han fortæller både skarpt og muntert om den tid, sine medskuespillere og holdet på Nordisk Film primært med som før nævnt Balling og Bahs i spidsen. Læseren får historier fra kulisserne – om hvordan de enkelte skuespillere fik deres roller. Mange af de forskellige biroller bliver også beskrevet. Morten Grunwald går grundigt til værks og på en blid og kærlig måde evaluerer han de oplevelser han har haft.

Citat fra bogen:

Var der noget som var fælles for os tre, så var det, at vi arbejdede intuitivt og vidste instinktivt hvad der stod i vores rolle. Vi diskuterede aldrig manuskriptet. Ikke engang i sminkerummet. Vi var der bare på vores første optagedag på Nordisk film og kørte løs.Vi lærte hurtigt at dechifrere Ballings partitur – vi vidste alle per instinkt, hvilken toneart og rytme det handlede om.

Min vurdering: Min tid i gule sokker af Morten Grunwald

En god bog som virkelig fortæller og går i dybden med historien omkring Olsen Banden. En bog som er uundværlig for dig som er fan af denne kendte trio. En bog fyldt med flotte billeder og fortællinger fra de forskellige film. Selvfølgelig er bogen både let læst og meget overkommelig at komme igennem, men det gør den ikke mindre interessant.

Du behøves ikke nødvendigvis at læse fra begyndelse til slut, men kan plukke det ud du selv vil. Du kan også vælge bare at kigge billeder og alligevel indtryk af miljøet og det persongalleri som Olsen Banden repræsenterede.

Alt i alt

Min tid i gule sokker er en bog for dem som elsker gamle danske film og som er fan af Olsen Banden. Virkelig godt fortalt af Morten Grunwald – især fordi han om nogen har en god indsigt i Olsen Bandens verden og univers.

Antal hjerter

💚💚💚

Bogen får 3 hjerter af 6 mulige – fordi bogen både er interessant og giver en lidt anderledes vinkel på Olsen Banden filmene – set indefra.

Indlæg som kan have interesse for læseren

Du kan læse mere om Morten Grunwald på Wikipedia

Min tid i gule Sokker – Morten Grunwald fortæller live om sit liv med Olsen Banden,

Morten Grunwald fortæller om sin karriere

Anmeldte bøger her på siden af samme forfatter

Kort tid af Morten Grunwald

Fakta vedr. Min tid i gulesokker af Morten Grunwald

Forfatter: Morten Grunwald

Udgivet: 2013

Sideantal: 280

Forlag: People Press

Genre:

Biografi