Victoria af Daisy Goodwin


Victoria af Daisy Goodwin
Victoria af Daisy Goodwin

Dronning, Magt og Frigørelse 

Victoria af Daisy Goodwin

Victoria af Daisy Goodwin omhandler Dronning Victoria af England. Hun bliver i 1837 som 18 - årige kronet som Dronning. Hun har indtil da levet en overbeskyttet tilværelse sammen med sin mor og dennes ven Sir John Conroy. Har sovet i samme værelse som moderen, har fået hjælp til at gå på trapper. Alt dette for at passe på hende og for at hun ikke skulle blive alt for selvstændig.

Systemet med at holde Victoria nede forhindrede desuden prinsessen i at møde mennesker, som hendes mor og Conroy anså for uønskede (herunder det meste af hendes fars familie), og var designet til at gøre hende svag og afhængig.

Sir John Conroy levet med et håb om gennem et forhold til moderen at kunne styre Dronningen. 

I 1837 blev Victoria dronning af Storbritannien ved sin farbror kong Vilhelm 4.'s død. Dette skete kort efter hendes 18 års fødselsdag. Efterfølgende må hun kæmpe for at 

Hun må kæmpe for at blive fri af deres magtsyge og for at blive en selvstændig kvinde. 

Til sin hjælp har hun Premierministeren Lord Melbourne. En mand hun ender med at blive dybt fascineret af - han er gammel nok til at være hendes far, men tiltrækkes også af den unge Dronning. 

Samtidig var det store spørgsmål "Hvem gifter hun sig med" - og til dette spørgsmål er der flere bejlere,  I hendes familie på moderens side var det derimod bestemt, at hun skulle gifte sig med sin fætter, prins Albert af Sachsen-Coburg-Gotha, der var hendes jævnaldrende.

Deres forhold blev indledt i 1837, hvor Victorias mor inviterede prins Albert og hans bror Ernest til deres palads. Victoria og Albert begyndte at skrive til hinanden og blev meget forelskede.

Min vurdering: Victoria af Daisy Goodwin

Kan du lide historiske romaner, så er dette lige bogen for dig.

Med det samme vil du finde sympati for den unge Dronning - og jeg tror du som læser vil finde bogen yderst underholdende. Hendes naivitet er forførende og det sammen kan siges om hendes viljestyrke. 

Selvom hun er oppe mod svære odds, vil du som læser sikkert kunne leve dig ind i historien med hjerte og sjæl. At bogen er så fascinerende skyldes selvfølgelig forfatterens engagement i den unge Dronning og du vil som læser sikkert lade dig rive med af historiens gang.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚💚

Jeg har givet bogen 6 hjerter, fordi jeg synes den giver en levende beskrivelse af hvordan tingene kunne have foregået. Selvom det er en historisk roman og vi selvfølgelig ikke kender den dialog der er foregået mellem de forskellige partnere, så virker den til at være yderst historisk korrekt.

Alt i alt

En fantastisk bog om Dronnings Victorias tidlige ungdom.

Genre

Skønlitteratur

Fakta vedr. Dronning Victoria af Daisy Goodwin

Forfatter: Daisy Goodwin
Udgivelsesår: 2017
Sideantal: 392
Forlag: Politikens Forlag

Skriv et svar