Under den mørke himmel af Majok Tulba


Under den mørke himmel af Majok Tulba
BUnder den mørke himmel af Majok Tulba

Barnesoldat, Vold og Flugt

Under den mørke himmel af Majok Tulba

Under den mørke himmel af Majok Tulba omhandler drengen Obinna, der som ganske ung bliver rekrutteret som barnesoldat i Sudan. Oprørerne ankommer til hans landsby og alle de børn der er højere end en AK-47 bliver taget med som børnesoldater.

Obinna er en af dem. Hans barndom er for altid lagt på hylden, og han må lære at være kold, kynisk og beregnende. Undervejs i sin træning ser han ting som er så grusomme, at han har svært ved at bevare sig selv. Til sidst ved han ikke hvor gammel han er, da alder bliver målt i antal mord, og han aner ikke hvor mange han har været med til at slå ihjel.

Min vurdering: Under den mørke himmel af Majok Tulba

En glimrende bog, der på bedste vis skildrer hvor barsk verdenen også kan være. Fortællingen er set igennem et barns øjne, hvilket gør skildringen yderst realistisk og endnu mere barsk. Og så det faktum at forfatteren selv har levet i det sydsudanske miljø, hvor børnesoldater er almindelige. Et sted hvor det enkelte menneske ikke kan sige fra eller til.

Det er en bog alle bør læse, da den giver et glimrende billedet af, hvorfor det er nødvendigt med hjælp til de afrikanske lande - og hvorfor det er nødvendigt at disse mennesker får en uddannelse og et liv at se frem til.

Forfatter

Majok Tulba er en afrikansk forfatter og filminstruktør, der er født i Sydsudan. Majok Tulba bor i dag i Australien. Han måtte flytte fra Sydsudan, da hans landsby blev angrebet af oprørere.

Han undslap selv lige netop da han var mindre end en AK-47ér. Han prøvede at bytte plads med sin far, som oprørerne ville tage med, men han faldt til jorden da han fik en AK 47 i hånden. Oprørerne grinte og sagde at han måtte komme tilbage om et år. Dette er historien om hvad der kunne være sket hvis han havde være 3 cm højere.

Bogen under den mørke himmel er en blanding af forfatterens egne oplevelser og ting som han har fået fortalt fra andre eller set med egne øjne.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚

Alt i alt

En barsk bog om virkelighedens verden i Afrika når det er allerværst

Genre

Skønlitteratur

Fakta vedr: Under den mørke himmel af Majok Turba

Forfatter: Majok Tulba

Sideantal: 270

Udgivelsesår: 2013

Forlag: Forlaget Turbulenz

Skriv et svar