Udødelighedens Eliksir af Gabi Gleichmann


Udødelighedens Eliksir af Gabi Gleichmann
Udødelighedens Eliksir af Gabi Gleichmann

Jøder, Europa og Slægtshistorie

Udødelighedens Eliksir af Gabi Gleichmann

Bogen beskriver jødernes historie igennem slægtens Spinoza. Fortællingen dækker omtrent alt hvad der er sket for de europæiske jøder fra 1100 tallet frem til nutiden. Kendte personer som Hitler, Stalin, Voltaire, Freud spiller selvfølgelig også en rolle i begivenhedernes gang. 

Opskriften på udødelighedens eliksir går altid igen til den ældste søn i slægten, og for den enkelte kommer eliksiren til at spille en helt speciel rolle.

Bogen er rig på detaljer og sjove indblik i den enkeltes liv og tankegang, men har desværre også en tendens til at springe i tid, hvilket på tidspunkter kan gøre handlingen lidt uoverskuelig. Så det er om at holde tungen lige i munden hvis du vil læse bogen.

Bogen rummer på trods af disse spring dog en spændende fortælling. De forskellige hovedpersoner kommer ud for dramatiske begivenheden og må på hver på sin måde gøre brug af eliksiren. Plottet er godt gennemtænkt.

Bag på bogen står der bla.

Gennem slægten Spinoza fortælles jødernes historie i Europa fra 1100-tallets Spanien til 1990'ernes Norge. Den nedskrives af Ari, den allersidste af slægten, som gennem sin fortælling fastholder erindringen om historien og dermed gør den udødelig

Min vurdering Udødelighedens Eliksir af Gabi Gleichmann

En interessant bog, som det lige kræver lidt tid at komme i gang med. Der optræder mange forskellige personer i bogen, så det er med lige at holde styr på hvem som er hvem. Og samtidig synes jeg bogen springer rundt i mange forskellige begivenheder - men bortset fra det, synes jeg bogen rummer en god fortælling.

Bogen er samtidig en god historisk roman og har en spændende handling. Du følger forskellige personer igennem historien med hvert deres møde med historiske begivenheder og historiske personer.

Antal hjerter

💚💚💚💚

Bogen har fået 4 ud af 6 hjerter, fordi jeg synes bogen er interessant - dog med det men, at læseren for at komme i gang med bogen skal være til historiske romaner - er man ikke det, så er det bestemt ikke en bog jeg vil anbefale. 

Alt i alt

En god bog om den jødiske kultur, blandet sammen med den europæiske historie.

Genre

Skønlitteratur

Fakta vedr: Udødelighedens Eliksir af Gabi Gleichmann

Forfatter: Gabi Gleichmann

Udgivelsesår: 2013

Side antal: 597

Forlag: Lindhardt og Ringhof