Tornfuglene af Colleen McCullough

Tornfuglene af Colleen McCullough
Tornfuglene af Colleen McCullough

Kærlighed, Religion og Slægtskab

Tornfuglene af Colleen McCullough begynder med et indblik i den 4-årige Meggie´s liv. Ene datter blandt mange brødre. I hendes mors øjne, er hun som kvindekøn ikke meget værd. Familien er fattig og alle må yde sit for at få livet til at fungere

I skolen er børneflokken under skarp bevogtning af katolske nonner. Grundet deres status som en fattig familie, er de lavt agtet hos nonnerne. Enhver forseelse bliver straffet og nonnerne har ikke meget tilovers for den fattige familie.

Cleary familien kan således se frem til et liv i fattigdom i New Zealand, men skæbnen vil det anderledes. Familien bliver kaldt til Australien, for at forvalte den rige slægtning Mary Carsons enorme farm, Drogheda.

Mary Carson har i sin ungdom gjort brug af sit udseende og sin intelligens, da hun i sin tid giftede sig med en af australiens rigeste mænd. På sine gamle dage er hun nu blevet enke. Hun elsker sin status og sin rigdom. samtidig med hun også besat af den katolske præst Ralph De Bricassart. Desværre for Mary Carson er passionen til den unge præst ikke gengældt. Han falder for den netop nye ankomne Cleary families eneste datter - Meggie.

En kærlighed som i starten for den katolske præst er let og ukompliceret, da Meggie i begyndelsen jo kun er en lille pige.

Mary Carson ser i gennem præsten og hun ser hans kærlighed til Meggie. Hun lægger en ondsindet plan, som først kommer til veje igennem hendes testamente ved hendes død.

Ralph de Bricassart må vælge - at tage noget fra Cleary familien eller at tage fra Gud.

Han vælger det første, men hans kærlighed for Meggie består (og er gengældt).

Efterhånden som Meggie bliver ældre, bliver hendes kærlighed til præsten mere voksen og af en kvindelig karakter.

Præsten står igen med valget imellem Meggie og Gud. Et valg som igen får store konsekvenser for Meggie. For Gud er nemlig ikke så let at slå af banen - og dog.

Min vurderingen af Tornfuglene

Tornfuglene er et kærlighedsdrama, som næppe kunne være skrevet bedre. Så har du lyst til at få alle dine følelser i spil, så læs bogen. Den vil røre dig i dit inderste hjerte. Har du set tv-serien, så vil bogen dog ikke give de store overraskelser.

Alt i alt

En velskrevet kærlighedsroman, som har det hele. Læn dig tilbage og vær parat til at give følelserne frit spil.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚💚

Bogen får 6 hjerter af 6 mulige - fordi bogen er et kærlighedsdrama, som ikke kan skrives bedre.

Forfatteren

Colleen McCullough er en australsk forfatter f. 1937 og d. 2015. Hun blev født i Wellington, New South Wales, Australien. Senere flyttede hun til USA og det var her hun startede sin karriere som forfatter. Du kan læse mere om Colleen McCullough på Wikipedia.

Genre

Slægtsroman, Kærlighed, Drama, Skønlitteratur

Fakta vedr: Tornfuglene af Colleen McCullough

Forfatter: Colleen McCullough
Udgivet: 1977
Sideantal: 589
Forlag: Cicero