Til Te hos Taleban af Semi Jan

Til Te hos Taleban af Semi Jan
Til Te hos Taleban af Semi Jan

Taleban, Journalist og Afghansk kultur 

Til te hos Taleban forfatter Semi Jan

Bogen af Semi Jan omhandler Tv2s korrespondent Semi Jans oplevelser i verdens brændpunkter. I 2007 forlader Semi Jan Danmark for sammen med sin mand at bosætte sig i Pakistan. Herfra opdaterer hun seerne på tv2 om aktuelle begivenheder fra Pakistan. 

Senere hvor verdens konflikter bevæger sig til Afghanistan vælger hun at flytte hun . Her møder Semi Jan både taleban krigere, men finder også sin egen identitet og rødder, da hun selv er af afghansk afstamning. Hun rapporterer fra en verden fyldt af krig og terror, men samtidig også fra et sted hvor der er lyspunkter at hente. Hun prøver igennem sin bog og sine indslag på at  give læseren/seerne et indblik i den afghanske kultur og hvorfor konflikterne er som de er. 

Til te hos Taleban er Semi Jans egen beretning om en evig søgen efter den anden side af historien. Hvad får mennesker til at blive terrorister og trække våben mod det de ser som en besættelsesmagt. Hun skriver om hvordan kampen mod terror påvirkede og forandrede både Afghanistan og Pakistan i de skelsættende år hun boede der. Og om at møde grænseløs gæstfrihed fra fremmede, der lever midt i en anden virkelighed og mange af dem dybt forarmede.

I bogen skildrer Simi Jan nogle af de ting hun oplevede, imens hun boede i Pakistan og Afghanistan. Hun fortæller bl.a. om hvordan hun mødte sexede fotomodeller, og hævnsøgende talebankrigere, om hvordan hun var hjemme hos en mor, der var parat til at tabe sin søn til den hellige krig, hvordan hun var til overdimensionelle fester med overklassen i Pakistan, samt hvordan hun drak te med “The Godfather” af Taleban, som trænede de hellige krigere i bjergene i 1980´erne.

Min vurdering: Til te hos Taleban af Semi Jan

En virkelig inspirerende og god bog at læse. Du får som læser et indblik i en anden side af terrorens verden. Hvorfor er der nogle som begår så frygtelige handlinger og hvad betyder det for dem. Der er ikke noget facit på historien, men en masse forskellige beskrivelser af hvordan livet også kan leves.

Jeg tror det er forfatterens hensigt at give læseren et større forståelse af hvordan livet leves på disse kanter og hvorfor det er så svært set med vestlige øjne at rykke noget. Hvordan de pakistanske og afghanske traditioner er formet igennem mange årtier og hvad der binder befolkningen sammen.

Det er samtidig en bog der er skrevet med god humør, og hvor du som læser flere gange må trække på smilebåndet. Kulturen er anderledes og ægteskabs tilbuddene flyver ofte let omkring. En helt anden måde at se på tilværelsen på.

Antal hjerter

 Bogen får 5 hjerter af 6 mulige – fordi jeg synes den på bedste vis beskriver de konflikter der er i både Afghanistan og Pakistan. Og hvorfor det er så svært at løse konflikterne. 

Alt i alt

En bog der giver et fantastisk indblik i hverdagen for en korrespondent – samt bogen givet et rigt billedet af pakistansk og afghansk kultur

Indlæg som kan have interesse for læseren

Her kan du læse TV2 nyhedsartikel om Semi Jan

Genre

Biografi

Fakta vedr. Til te hos Taleban

Forfatter: Semi Jan

Sideantal: 304

Udgivelsesår: 2012

Forlag: Peoples Press

 

Skriv et svar