Til rette vedkommende af Klaus Rifbjerg

Til rette vedkommende af Klaus Rifbjerg
Til rette vedkommende af Klaus Rifbjerg

Til rette vedkommende af Klaus Rifbjerg

Bogen omhandler forfatter Klaus Rifbjerg erindringer. Vi begynder med den allertidligste barndom, forældrene, gymnasielivet, forelskelse og ægteskab – til hvordan det er at træde ind på den litterære scene, vennerne og rejserne. Hele billedet er med og fortalt med rigtig Rifbjerg stil. Alt står i skarp erindring. Ingen bliver dog udleveret for meget og alt er set fra et menneskeligt perspektiv.

Hvordan vurderer jeg en bog som Klaus Rifbjerg har skrevet. Han er jo mesterlig i sin fortællekunst. Jeg vil dog alligevel gøre et forsøg. Store dele af bogen synes jeg var rigtig god. Dog var ikke vild med alle de navne og mennesker han nævner. Mange af dem var navne på personer jeg ikke kender eller har hørt om. Så tja der var enkelte passager jeg sprang let hen over, da det for mig var for kedelig læsning.

Jeg slugte råt hans fortælling om sin barn og ungdom. Spændende og fortalt på en humoristisk måde, så man som læser ser det hele for sig. Han vinkel synes jeg er lidt som en fortælling med et glimt i øjet – der er hele tiden grund til at trække på smilebåndet – selv når fortællingen er sørgelig.

Bag på bogen står der

Forfatteren Klaus Rifbjergs (1931-2015) erindringer om den allertidligste barndom, forældrene, gymnasietiden, forelskelse og ægteskab, den første indtræden på den litterære scene, forfatterskabet, venskaberne og rejserne

Min vurdering: Til rette vedkommende af Klaus Rifbjerg

Jeg synes han får fortalt om sin tid som ung med et skarp kant, næsten som om man som læser selv er tilstede. Læseren får et billedet af lærere der gerne bruger vold for magtens skyld, forelskelse hvor forældrene sætter rammerne, krigen og dens påvirkning af samfundet, forholdet til kammeraterne, adskillelsen af kønnene osv. Alt sammen fra en tid der ikke er mere.

Antal hjerter

 💚💚💚💚💚💚 

Bogen får 6 hjerter af 6 mulige – fordi bogen giver et glimrende billedet af ungdommen fra 40érne og 50érne.

Alt i alt

En bog jeg meget gerne vil anbefale hvis du har lyst til at dykke ned i noget Danmarks historie – og hvordan det var at være barn og ung i 40’erne og 50’erne. 

Forfatteren

Du kan læse mere om Claus Rifbjerg på Wikipedia.

Genre

Biografi

Fakta vedr: Til rette vedkommende af Klaus Rifbjerg 

Forfatter: Klaus Rifbjerg

Forlag: Gyldendal

Sideantal: 220

Udgivelsesår: 2016