Soldat i fremmedlegionen af Tony Sloane

Soldat i fremmedlegionen af Tony Sloane
Soldat i fremmedlegionen af Tony Sloane

Fremmedlegionen, Krig, Psykisk og Fysisk styrke og svaghed

Soldat i fremmedlegionen af Tony Sloane

Bogen omhandler Tony Sloane der som ganske ung ind i den franske fremmedlegion. Her bliver han mødt med udfordringer som går lige til grænsen og ofte over. Tæsk, råben og skrigen bliver en del af hverdagen. ER du sej så klarer du den, er du ikke så går du under. Det handler om at sætte sig i respekt hos fjenden og fjenden er ikke altid en fremmed hær, men korporaler andre soldater, kammerater mv. Den svage bukker under. Langsom opbygger Tony en styrke både fysisk og psykisk.

Bogen er samtidig en beretning om de mange forskellige motiver, der får både almindelige mænd og mænd med lig i lasten til at melde sig til fremmedlegionen. Hvordan deres skæbne bliver og hvad der fører dem frem.

Fra første færd med begynderundervisning, hvor kun de mest barske mænd bestå kommer igennem, Senere består hverdagen l basis træning på Korsika og han bliver sendt ud til krigszoner i Afrika. Tony Sloane beskriver en barsk hverdag – hvor sloganet “Alt for fremmedlegionen og resten er ligegyldigt”. Han respekterer undervejs i bogen over sine handlinger og ikke ikke alle handlinger er han efterfølgende stolt af.

Min vurdering: Soldat i fremmedlegionen af Tony Sloane

Min vurdering Soldat i fremmedlegionen af Tony Sloane Spændende læsning synes jeg. Bogen gav mig et indblik i en ellers lukket verden. Samtidig bliver der beskrevet hvordan og hvorfor nogle mennesker tager nogle helt andre valg end de fleste. Og den giver ikke en idylliseret forherliget indblik i det at være soldat, men fremlægger de barske realiteter om tæsk, vold og ydmygelser. En bog der er værd at læse, hvis du kan lide at læse om et liv på kanten

Usentimentalt fortælles der om en bizar verden, der får både almindelige eventyrlystne unge mænd og mænd med lig i lasten til at melde sig til Fremmedlegionens specielle verden.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚

Bogen får 5 hjerter ud af 6 mulige, fordi jeg synes bogen er god og giver et realistisk billed af Fremmedlegionen.

Alt i alt

En yderst spændende og lærerig bog om Fremmedlegionen

Forfatteren

Tony Sloan er født i 1970 i England. Hans opvækst er turbulent og som 18 årig blaffer han til Frankrig, uden formål. Han får en pludselig indfald om at melde sig til fremmedlegionen, og derfra tager begivenhederne i hans liv fat.

Efter den obligatoriske fem års kontrakt i Legionen var overstået, blev han optaget i British Parachuta Regiment og har været udstationeret i Nordirland, på Balkan, Sierre Leone og Afghanistan. I dag arbejder han for et internationalt security firma.

Genre

Biografi

Fakta vedr. Fremmedlegionen af Tony Sloan

Forfatter: Tony Sloane

Sideantal: 237

Udgivelsesår: 2005

Forlag: Nyt Nordisk Forlag

Skriv et svar