Skyggezone af Arne Dahl

Skyggezone af Arne Dahl
Skyggezone af Arne Dahl

Skyggezone af Arne Dahl

Skyggezone af Arne Dahl omhandler Sam Berger der arbejder for kriminalpolitiet. I en række sager hvor unge piger er forsvundet, mener Sam Berger, at der er en seriemorder på spil.

Dog har han svært ved at overbevise andre i politiet om sine holdninger. Han indgår ad snørklede omveje et undercover samarbejde med Sapo agenten Molly Blom. De har en fælles fortid, som også omhandler mistænkelige personer. Dog er der også pile som peger i retning af at Sam Berger, selv har noget at skjule.

Bogen afsløret senere et helt komplot omkring hvordan de unge piger er forsvundet. og trådene bliver viklet ud og ind med hinanden. Historien tager endnu en drejning da Sam Bergers kone også viser sig at have en andel i historien. På hvilken måde vil jeg dog ikke afsløre.

Bagerst på bogen står der

Ellen Savinger er 15 år, og hun har været forsvundet i tre uger. Sam Berger frygter, at hun er blevet offer for en serie­morder, men hans kolleger ved Stockholms Politi vil ikke lytte: intet lig, ingen forbrydelse.

Da Sam kommer i kontakt med den mystiske ­Nathalie Fredén, viser det sig, at hun har en uventet indsigt i sagen. En historie med uhyggelige forgreninger til Sam Bergers eget liv toner frem, og pludselig er jægeren den jagede. Og i skygge­zonen venter en sandhed, som alt for mange har interesse i at skjule.

SKYGGEZONE er en kriminalroman fyldt med fælder og hemmelige rum, og det er den første i en ny serie.

Min vurdering: Skyggezone af Arne Dahl

Spændende og til tider også en uhyggelig bog, men så er det heller ikke værre. Meget af bogen går med en masse snak og teorier frem og tilbage – dog er der også spændende punkter, hvor læseren får et indblik i morderens uhyggelige og skræmmende verden.

Der er heller ikke noget, som er som læseren tror det er. Sam Berger sidder inde med en masse viden, som først fremkommer senere i bogen. Bogen er nok en meget klassisk krimi bog, hvor ledelsen vanskeliggøre arbejdet med sagen og kriminalassistenten må tage sagen i egen hånd. Bogen er meget i stil med mange andre svenske krimi bøger.

Antal hjerter

Jeg giver bogen 4 hjerter ud af 6 hjerter, for både at have flere spændingsmomenter, men samtidig også være lidt langtrukken at læse. Det er helt klart en bog der lægger op til at læseren skal læse toéren i serien, da der er mange spørgsmål, som forbliver ubesvaret.

Alt i alt:

En god og spændende bog – med lidt for meget snak her og der.

Du kan læse mere om forfatteren og hvilke bøger han har skrevet på Wikipedia.

Fakta vedr: Skyggezone af Arne Dahl

Forfatter: Arne Dahl

Sideantal: 367

Udgivelsesår: 2017

Forlag: Modtryk

Skriv et svar