Se mor jeg danser af Puk Elgaard

 

Se mor jeg danser af Puk Elgaard
Se mor jeg danser af Puk Elgaard

Erstatnings Barn, Alkohol og Barndom

Se mor jeg danser af Puk Elgaard

Puk Elgaard kendt fra tv fortæller om sit liv med alkoholiske forældre. Hun fortæller om mødet med indianerne, som hjælper hende videre. Samtidig fortælles der om hele hendes baggrund og den skæbne som hendes familie deler som et udslag af den ulykkelige hændelse i hendes familie. Hendes søster døde nemlig som ganske ung og Puk blev født som erstatnings barnet.

Forældrene kom sig dog aldrig over den sorg det var at miste deres barn. Sorgen kom til udtryk ved et ekstremt alkoholmisbrug og en mur af tavshed. Den tavshed har haft den betydning for Puk, at hun i lange perioder af sit liv har været ramt af angst. Hun har haft svært ved at forstå og tilgive de valg hendes forældre traf. Samtidig har hun ønsket at lære og give noget andet videre til sit barn.

Den tager sit udgangspunkt i Puks besøg hos Indianerne hvor hun får tilgivet alt det svære, går igennem først barndommens fase, ungdommens og voksenslivet for til sidst at hylde visdommen. Hun ender med at få et Indiansk navn.

Bag på bogen står der

Mønsterbryderen Puk Elgård (f. 1968) deltager i et indianerritual i New Mexico og behandler her sit traume om et barndomshjem, der var ødelagt af sorg over hendes døde søster

Min vurdering: Se mor jeg danser af Puk Elgaard

En god og lærerig bog, som fortæller hvad pris tavsheden kan have. Bogen er samtidig let lært – jeg fik den læst på et par timer. Den kræver ikke det store af dig, men er værd at tænke over bagefter. Bogen er et skræmmende billedet på hvilken pris tavshed kan have og hvor meget det betyder at tale sammen også om alt det der er svært.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚

Bogen får 5 ud af 6 hjerter – for at være en god og stærk biografi.

Alt i alt

En bog der giver et billedet af hvordan virkeligheden også kan være.

Forfatteren

Puk Elgård er født i 1968 og har siden sin tv debut i 1995 været en af landets mest populære værter på hele Danmarks Radio og TV2. I dag er hun vært på weekendudgaven af Go morgen Danmark på Tv2 og har siden 2012 været redaktør af brevkassen Kære Puk i Familie Journalen.

Du kan læse mere om Puk Elgaard på Wikipedia.

Genre

Biografi

Fakta vedr. Se Mor jeg danser af Puk Elgård

Forfatter: Puk Elgård

Udgivelsesår: 2019

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Sideantal: 279

Skriv et svar