Sarum af Edward Rutherfurd


Boganmeldelse Sarum forfatter Edward Rutherfurd
Sarum af Edward Rutherfurd

Historie fortalt gennem slægter

Sarum af Edward Rutherfurd

En roman der dækker historien omkring det sydlige England i en periode omkring 7000 år. Historien begynder med manden Hwell og kvinden Akun. De vandrer fra det nordlige England sydpå, for at finde mere føde, varmere områder og dermed bedre levevis.

De slår sig ned i et område omkring Salisbury, hvor deres efterkommere efterhånden får gjort området til et levende sted at bo.

Efterhånden som bogen følger slægterne i Salisbury, tager mange forskellige historier form. Eks. opførelsen af byens katedral, romerne indtog og pestens hærgen. Alt sammen begivenheder der har indflydelse på byen. 

Bogen fortæller også om vikingernes indtog, hekse der bliver brændt på bålet, riddere der på fornemmeste vis indtager byen og afbrænding af protestanter.

Alle historierne er fortalt gennem efterkommere af Hwell og Akum. Sarum er for øvrigt et middelalder navn for byen Salisbury.

Historierne er ren fiktion, men alle begivenhederne er historiske korrekte - og bogen giver på den måde et underholdende indblik i Englands historie. Dvs at mens de forskellige familier og deres karaktere er fiktive, er de beskrevne begivenheder baseret på detaljeret historisk analyse.

Min vurdering af Sarum af Edward Rutherfurd

Sarum er en virkelig fantastisk slægtsroman, som fanger fra første sekund. Du skal dog være forberedt på, at den er lang og der er mange historier som flettes ind i hinanden. Men er dette ikke et problem for dig, så vil jeg klart anbefale denne bog. Den er virkelig underholdende og forfatteren formår på bedste vis at give personerne liv og karakter. 

Du bliver underholdt fra første side og til slutningen af bogen. En fantastisk historisk roman. Forfatteren har også skrevet mange andre gode historiske romaner. Du vil løbende finde flere af dem omtalt her på bloggen.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚 💚

Bogen får 6 hjerter af 6 mulige - fordi det er en bog lige efter mit hjerte.  Jeg er en klar fan.

Alt i alt

Elsker du som jeg slægtsromaner, så må du ikke gå glip af denne. En god og levende måde at få  historiske begivenheder fortalt.

Forfatteren

Edward Rutherfurd blev født i England, nærmere bestemt i katedral byen Salisbury. Det er også den by der danner rammen omkring denne roman Sarum. Du kan læse mere om forfatteren på hans hjemmeside

Andre boganmeldelser på bloggen af samme forfatter

Nyskoven af Edward Rutherfurd

Russka af Edward Rutherfurd

Indlæg som kan have interesse for læseren

Politiken har lavet en skøn anmeldelse af bogen.
Således er bogen blevet anmeldt af aviserne:
Stor skrivekunst - Weekendavisen
Stor og farverig englandskrønike ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎ Politiken
Gavnlig og fornøjelig ★★★★★★ Jyllands-Posten

Fakta vedr. Sarum af Edward Rutherfurd

Forfatter: Edward Rutherfurd
Udgivet: 1987
Sideantal: 1002
Forlag: Turbulenz

Genre

skønlitteratur

En tanke om “Sarum af Edward Rutherfurd

Skriv et svar