Journalistik, Verdens brændpunkter og Rasmus Tantholdt
Verden er stadig ny af Rasmus Tantholdt er en virkelig god bog.
Og før jeg overhovedet skriver noget andet, så vil jeg lægge ud med at give bogen 6 hjerter 💚💚💚💚💚💚.
Det er en bog som giver et fantastisk indblik i de kriser verden står over for i dag. Vi (læseren) følger hans karriere og steder han rapportere fra – lige fra Tripoli, Irak, Syrien til Pakistan og Afghanistan.
Læseren får et indblik i de tanker korrespondenten gør sig ved at sende live indslag fra verdens brændpunkter. Vi får et indblik i de krige som foregår, deres virkning på befolkningen og oftest en fyldestgørende forklaring på hvad der ligger bag konflikterne.
Læseren bliver ført ind i det dybeste mørke, hvor liv og død bliver et.
Han rejser til steder, hvor ingen andre ønsker at være, ser ting som vi andre helst vil undgå.
Eksempelvis rejser han til Kobane i Syrien imens krigen mod Islamisk Stat er på sit højeste. Han rapporterer fra den almindelige befolknings dagligdag.
Alt dette for at vi hjemme i stuerne kan blive opdateret med de seneste nyheder fra begivenhedernes centrum. Noget af det jeg bed allermest mærke i var hans beskrivelse af dagligdagen.
Uanset hvor hårdt krigen raser, hvor tæt den er på eller hvor mange bomber der falder, så er dagligdagen for mange mennesker en måde at overleve på.
Han beskriver det almindelige menneskes syn på det ekstremt modbydelige og de umenneskelige ting der sker omkring dem.
Bagerst på bogen står der bla.
Siden 2003 har Rasmus Tantholdt som korrespondent for TV 2 kompromisløst flyttet sig selv hen i begivenhedernes centrum – han er rejst ind, når alle andre er rejst ud.
Undervejs har han sendt historier hjem om Boko Haram, Al-Qaeda, Taleban og Islamisk Stat, om landkrige og luftkrige, om soldaterliv og flygtningelejre, om revolutioner og terrorisme, og om oversvømmelser, udbrud af ebola og orkaner.
I denne bog fortæller han om alt det, han har oplevet. Især beretter han om krigene i Irak og Afghanistan og om Det Arabiske Forår – og om de kvinder, mænd og børn, der i kølvandet på de konflikter er efterladt i et kaos. Det er hans fokus: Det menneskelige.
At krigen altid er konkret for den enkelte. Også for ham selv, for det her er oven i historien om en mand, der har måttet stille sig selv et svært spørgsmål: Hvor mange gange kan man stå midt i en katastrofe uden at gribe ind?
Min vurdering: Verden er stadig ny af Rasmus Tantholdt
En bog jeg virkelig vil anbefale andre at læse, for som læser får du et førstehåndsindtryk af verdens begivenhederne.
Der bliver ikke lagt fingre imellem, samtidig bliver der heller ikke taget stilling til hvad der er rigtig og hvad der er forkert, eller hvad du som læser skal mene.
Læseren får også et mindre indblik i hans private forhold og opvækst. Hvad der har formet Rasmus Tantholdt til at være den person han er i dag.
Antal hjerter
💚💚💚💚💚💚
Bogen får 6 ud af 6 hjerter, for min interesse for bogen var vagt fra start til slut.
Alt i alt
En bog som virkelig giver en gribende beskrivelse af livet som krigskorrespondent – og som samtidig giver en fantastisk forståelse og indblik i de begivenheder som hver dag bliver skildret i nyhederne.
Forfatteren
Læs mere om Rasmus Tantholdt her på Wikipedia
Indlæg der kan have interesse for læseren
Rasmus Tantholdt fortæller om bogen på youtube
Genre
Biografi
Fakta vedr: Verden er stadig ny af Rasmus Tantholdt
Forfatter: Rasmus Tantholdt
Side antal: 377
Udgivelsesår: 2016
Forlag: Gyldendal
Du er også velkommen til at kigge på min blog bykarina.dk som omhandler sundhed og wellness