Outlander af Diana Gabaldon


Boganmeldelse Outlander Diana Gabaldon
Boganmeldelse Outlander Diana Gabaldon

Outlander af Diana Gabaldon

Da Claire efter Anden Verdenskrig er på bryllupsrejse i det skotske højland og en tidlig morgen alene ude og gå har - hun pludselig lagt vejen gennem en kløvet sten i en oldtids stenkreds. Det sender hende på en tidsrejse til 1743, hvor hun havner midt i en skotsk klan og inddrages i farefyldte, fandenivoldske eventyr.

Hun både mistænkes for at være spion samt tvinges til at blive gift med den unge soldat, Jaimi. Men som tiden går, falder hun mere og mere til og føler sig dybt splittet mellem at forsøge at vende tilbage til sin egen tid - og blive i det skotske højland, hvor farerne lurer alle vegne. Hun må samtidig erkende at der er opstået en kærlighed mellem hende og Jamie. 

Hun er uddannet sygeplejerske og de færdigheder gør hun brug af hos den skotske klan, hvor hun langsomt vinder deres accept. 

Bogen er på fremragende vis historisk godt beskrevet og rummer samtidig en tilpas mængde af magi, intriger og kærlighed. 

Min vurdering: Outlander af Diana Gabaldon

En kæmpe lang fortælling på 750 sider. En god og spændende fortælling, men ærligt indrømmet historien kunne efter min mening godt have været kortet ned. Meget af handlingen synes jeg kørte i ring. Da den første spænding i bogen havde lagt sig, blev den mere til en kærlighedshistorie mellem hovedpersonen og Jamie.

Lidt kedelig læsning synes jeg, eller også er jeg bare blevet for gammel til at læse den slags. Jeg vil vurdere det til at være en god historie for kvinder der godt kan lide kærlighedshistorier. Jeg manglede selv noget mere handling, noget mere spænding, og et mere spændende persongalleri.

Antal hjerter

Jeg giver bogen 4 ud af 6 hjerter, for at være en god kærlighedshistorie.

Alt i alt

Kærlighed, lidenskab og historie

Fakta vedr: Outlander af Diana Gabaldon

Forfatter: Diana Gabaldon

Udgivelsesår: 2020

Forlag: Gyldendal

Sideantal: 750

Skriv et svar