Onklerne og deres fruer af Jane Aamund


Onklerne og deres fruer af Jane Aamund
Onklerne og deres fruer af Jane Aamund

En svunden tid, Humør og Tilbageblik

Her er en fremragende bog af Jane Aamund. Bogen fortæller på en humoristisk måde om en tid der ikke eksisterer mere. 

Herrerne går sammen i herreværelset og lever på den måde et liv væk fra konerne. Ægteskabet med konen holder, mens livet leves som det bedst kan. Jane Aamund har i sin bog givet en beskrivelse af de onkler der har været omkring hende. 

Nogle af dem var letlevende med flere kvinder, andre drukfældige - andre igen sørgmodige. Nogen af dem elsker deres Fruer, andre gør ikke. Der er alle forskellige typer og Jane Aamund får på bedste og morsomste vis beskrevet dem levende for læseren

Enkelte onkler har en heftig kone som selv tager fat, andre en tyrannisk mor, som ikke kan lade dem være i fred. Alle er de kommet i hendes hjem som barn og alle har sat deres præg på forfatterens liv. 

Hun er opvokset i den danske overklasse, men onkler og deres fruer kom fra alle samfundslag - og blev alle budt velkommen i hendes forældres hjem.

Hun beskriver deres alderdom, deres skæbne og hvorfor livet formede dem som det nu engang gjorde.

Min vurdering: Onklerne og deres fruer af Jane Aamund

En rigtig herlig bog, som giver et godt grin. Hver beskrivelse eller hver type mand beskrives så godt at man som læser ser dem for sig. Selv tragiske skæbner beskrives på en underholdende og let måde - uden at dybden dog går tabt. Bogen giver et fantastisk tidsbilledet. Datidens overklasse var bestemt ikke kedelig.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚

Jeg har givet bogen 5 hjerter, fordi jeg undervejs føle mig yderst underholdt. Jane Aamund forstår virkelig at få sine karatertyper i bogen gjort levende.

Alt i alt

En bog der kan underholde dig hvis du gerne vil væk fra en almindelig trist hverdag... humør er nøgleordet.

Indlæg som kan have interesse for læseren

Du kan læse mere om;Jane Aamund her på Wikipedia.

Genre

Skønlitteratur

Fakta vedr: Onklerne og deres fruer af Jane Aamund

Forfatter: Jane Aamund
Udgivelsesår: 2014
Sideantal: 182
Forlag: Peoples Press

Skriv et svar