Mit lykkelige land af Grevinde Alexandra

Mit lykkelige land af Grevinde Alexandra
Mit lykkelige land af Grevinde Alexandra

Mit lykkelige land af Grevinde Alexandra

Bogen omhandler og er en fortælling om: Hvorfor kåres danskerne gang på gang til et af verdens lykkeligste folkefærd? og hvordan ser lykken egentlig ud? Grevinde Alexandra forsøger i bogen Mit lykkelige land at finde svaret. I bogen rejser hun Danmark rundt – hvor hun besøger alt fra Skagen til Skarø, fra Møgeltønder til København. Hun besøger forskellige landskaber, virksomheder, øboere og vinterbadere for at finde svaret. Hun undersøger sproget. Alt sammen for at bringe hende tættere på dansk historie, kultur og identitet. Samtidig bringer bogen et billedet af hendes personlige rejse fra Hongkong til at blive dansk prinsesse bosiddende i Møgeltønder. Hun fortæller om at tilegne sig et nyt sprog og en ny nationalitet, om at være mor til to prinser – og om hele tiden at turde livet. Mit lykkelige land er ifølge forlaget en kærlighedserklæring til Danmark og en personlig fortælling om at blive en lykkelig dansker.

Min vurdering: Mit lykkelige land af Grevinde Alexandra

En lidt kedelig bog, hvor Alexandra undersøger danskheden ved at snakke med forskellige personer og ved at komme med nogle personlige anekdoter om sit eget liv.  Bogen havde været meget mere interessant hvis Alexandra var kommet med noget sprængfarligt omkring kongehuset (går ud fra at det er grunden til at de fleste læser bogen :-)). Eller hvis hun virkelig var kommet med noget powertalk omkring sit eget liv. Noget læseren kunne lade sig inspirere af ((hun har jo taget nogle drastiske valg her i livet). Og det kunne være spændende at høre hvor hun har modet fra og hvad der virkelig driver hende).

Alt i alt 

Mit lykkelige land en lidt kedelig bog, som fortæller om Grevinde Alexandras syn på Danmark og danskerne. Og kun en ganske lille smule om hendes personlige liv. En bog som selvfølgelig kan være interessant at læse hvis du gerne vil vide lidt mere om det at være dansk – og hvad der er særligt for danskerne. Jeg vil dog gerne pointere at jeg ikke har noget imod Grevinde Alexandra og jeg synes hun som person gør et fantastisk stykke arbejde. Men det gør ikke at jeg synes bogen er fantastisk.  

Skriv et svar