Min historie af Michelle Obama

Min historie af Michelle Obama
Min historie af Michelle Obama

Førstedame, Menneskeretsforkæmper og Bare Michelle Obama

Min historie af Michelle Obama er en biografi skrevet af den tidligere førstedame, som er gift med den daværende Præsident Barrack Obama. Bogen begynder med de tidlige år i  hendes liv, hvor hun med sine forældre voksede i South Side, Chicago. Et kvarter der kan karakteriseres som slum. Hvor hovedparten af indbyggerne er fattige sorte.

Hun fortæller om sin barndom med fætre, kusiner, mostre og onkler – alle med hver deres historie omkring hvordan det er at vokse op som sort i Amerika. Et Amerika hvor den sorte befolkning ikke har haft lige muligheder med hvide.

Hun fortæller om sine forældre der har givet alt til hende og hendes bror Craig. Samtidig har de gennem deres opvækst lært at være selvstændige og have evnen til at tænke selv.

Michelle er som barn en meget videbegærlig pige. I skolen er der styr på lektierne og hun konkurrere gerne med de andre elever om at være bedst. Hun er ikke den der står tilbage for noget.

Qua sine evner for det faglige kommer hun på en skole i den anden ende af Chicago. En skole som er mest for hvide, men også her formår hun at præstere. Senere i livet ender hun med at gå på Princeton og Harvard.

Hun bliver ansat som advokat og der igennem træffer hun sin store kærlighed Barack Obama. Med ham tager livet for hende endnu en ny drejning og hun begynder at interessere for hvordan hun bedst muligt kan gøre en forskel for samfundet.

Samtidig er hendes mand Barack Obama politisk interesseret og ender som vi alle ved med at blive USA´s første sorte præsident.

Min vurdering: Min historie af Michelle Obama:

En bog jeg synes var rigtig god at læse og bestemt ikke kedelig. Hun forstår at gøre bogen både alvorlig og samtidig sjov.

Jeg grinte da jeg i bogen læste om hvordan alle roser Barrack Obama for at være standhaftig, engageret, en person der 100% går efter sit mål – hvortil Michelle tørt konstaterer “prøv at være gift med sådan en”.

Hun fortæller om alle de gange hun har været alene med børnene. Hvordan det er at skulle dele sin mand med alle andre.

Andre Bogblogs

Antal hjerter

Bogen får 5 hjerter ud af 6 mulige, fordi jeg synes bogen er velskrevet og spændende. Den giver et godt indblik i de sortes vilkår i USA.

Alt i alt

Denne bog giver et godt billedet på hvordan det er at være Michelle Obama – på godt og ondt. Hvad der er lykkes og hvad er ikke – og hvad hun har gjort i svære situationer.

Forfatteren

Du kan finde Michelle Obama på hendes Facebookside: Michelle Obama

Indlæg som kan have interesse for læseren

Michelle Obama – Det hvide hus

Genre

Biografi

Fakta vedr. Min historie af Michelle Obama

Forfatter: Michelle Obama

Antal sider:456

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Udgivelsesår: 2018

Skriv et svar