Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg

Andre Boganmeldelser

Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg
Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg
Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg

Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg omhandler forfatteren Maria Hellebergs slægt på den kvindelige side.
Den første del af bogen indeholder oldemoderen Marianes historie. Hun er opvokset i 1800 tallets Thy. Som ganske ung bliver hun gift uden at have det store kendskab til ægtemanden, men mere fordi han frier og faderen godkender ægteskabet.
Da manden pludselig stikker af til Amerika, står hun alene med en stor børneflok. Da derfor ikke længere kan beholde gården, begynder hun at ernære sig som jordemoder. Hun får et forhold til byens læge, men gifter sig ikke igen.
Hendes yngste datter er mormoren Marie Dusine. Vokset op uden datidens mandlige autoritet, er hun en kvinde med sine meningers mod. Hun kommer ud og tjene som stuepige. Men er ikke indstillet på hverken overgreb eller på at blive påduttet andres holdninger. Uventet møder hun sin skæbne i manden Christian.

Min vurdering af Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg

En stærk kvindebog om 1800 tallets kvinder. En bog som giver et sublimt indblik i hvor meget kvinders rolle har ændret sig fra dengang og til nu. Samtidig en stærk bog om 2 kvinder der har mod, vilje og styrke til at udfordre samfundets forventninger og mændenes dominans. Bogen beskriver kvindernes følelser, styrker, evne til at ville og deres manglende muligheder. Læs den, du får måske et indblik i hvordan verdenen har set ud for de kvinder der er kommet før dig i den slægt og hvad de har måttet kæmpe for.

Antal hjerter

jeg giver bogen 5 hjerter ♥♥♥♥♥ - for at være en bog som på bedste vis beskriver livet for 1800 tallets kvinder. De skal både ligge under for mændenes dominans, kirkens indflydelse, sladder og manglende muligheder for uddannelse.

Alt i alt en bog som giver et fremragende indblik i livet for 1800 tallets kvinder.

Du kan læse mere om Maria Helleberg på Forfatterweb

Fakta
Forfatter: Maria Helleberg
Sideantal: 382
Udgivelsesår: 2016
Forlag: Rosinante

Andre boganmeldelser

Forside<7strong>
Biografier
Faglitteratur
Krimi
Skønlitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*