Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg


Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg
Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg

Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg

Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg omhandler Hellebergs slægt på den kvindelige side.

Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg omhandler Hellebergs slægt på den kvindelige side.Den første del af bogen indeholder oldemoderen Marianes historie. Hun er opvokset i 1800 tallets Thy. Som ganske ung blev hun gift uden at have det store kendskab til ægtemanden, men mere fordi han frier og faderen godkender ægteskabet.

Da manden pludselig stikker af til Amerika, står hun alene med en stor børneflok. Da hun derfor ikke længere kan beholde gården, begynder hun at ernære sig som jordemoder. Hun får et forhold til byens læge, men gifter sig ikke igen.

Hendes yngste datter er mormoren Marie Dusine. Vokset op uden datidens mandlige autoritet, er hun en kvinde med sine meningers mod. Hun kommer ud og tjene som stuepige. Men er ikke indstillet på hverken overgreb eller på at blive påduttet andres holdninger. Uventet møder hun sin skæbne i manden Christian.

Bagerst på bogen står der

Maria Hellebergs vidunderlige roman om sin egen slægt og sin oldemor og mormor. Et portræt af livet på landet og i provinsen, som det tegnede sig for kvinder i 1800-tallet og hen over århundredskiftet – en tid, hvor kærligheden og det frie valg stadig ikke var for alle.

Min vurdering: Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg

En stærk kvinde bog om 1800 tallets kvinder. En bog som giver et sublimt indblik i hvor meget kvinders rolle har ændret sig fra dengang og til nu. 

Samtidig er det en stærk bog om 2 kvinder der har mod, vilje og styrke til at udfordre samfundets forventninger og mændenes dominans. Bogen beskriver kvindernes følelser, styrker, evne til at ville og deres manglende muligheder. Læs den, du får måske et indblik i hvordan verdenen har set ud for de kvinder der er kommet før dig i din slægt og hvad de har måttet kæmpe for.

Antal hjerter

💚💚💚

Bogen får 5 ud af 6 hjerter - for at være en bog som på bedste vis beskriver livet for 1800 - tallets kvinder. De skal både ligge under for mændenes dominans, kirkens indflydelse, sladder og manglende muligheder for uddannelse.

Alt i alt

En bog som giver et fremragende indblik i livet for 1800 tallets kvinder. 

Forfatteren

Du kan læse mere om Maria Helleberg på Forfatterweb

Genre

Skønlitteratur

Fakta vedr. Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg

Forfatter: Maria Helleberg

Sideantal: 382

Udgivelsesår: 2016

Forlag: Rosinante

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.