Kats Bog af Vibeke B. Arildsen


Kats bog af Vibeke B. Arildsen
Kats Bog af Vibeke B. Arildsen

Religion, Forelskelse og Hvad så

Bogen omhandler den 16-årige Kat.  Kat er forelsket, men desværre er genstanden for hendes forelskelse en 29 gift mand, som er leder af den gruppe hvor Kat kommer en gang om ugen. Kat er samtidig kristen og opvokset i et kristent miljø.

Et miljø hvor den slags følelser ikke er noget der bliver snakket om og slet ikke noget der blive udlevet. Det kristne miljø dikterer ingen sex før ægteskabet og den enkelte person er forpligtet til at holde sin sti ren og hjælpe andre med at gøre det samme.

Men Kat er forelsket og forelskelse gør som sagt blind. Hun indleder et forhold til den 29-årige mand, med håbet om mere. For i Kats verden er man jo forbundet når man har haft sex sammen, det er nemlig den lærer hun har med sig fra sin opvækst.

Forvirret over sex, skyld og skam begynder hun at betro sig til sin bror Simon, der døde for snart 13 år siden. Hun har brug for et ståsted, en hjælpende hånd, men kan kristendommen og kirken tilbyde det?

Min vurdering: Kats Bog af Vibeke B. Arildsen

Bogen der bare måtte skrives. En fantastisk bog om at være ung og mangle et ståsted. Bogen rummer samtidig ingen fordømmelse af hverken det kristne miljø eller det at træde forkert.  Bogen giver ingen løsning, men lader livet gå videre.

Citat fra Bogen:

Skal vi ikke hente Bolette?<< >> Arh, det glemte jeg at sige. Bolette ringede i morges og meldte afbud. Hun er blevet syg<<

>>Nå!...Jeg håber ikke det er noget alvorligt<<

Han vinker afværgende med den ene hånd. >>Er det så kun os to der skal med til Århus?<<

Det ser sådan ud >>Han skifter gear. Jeg sidder lidt og stirrer på de røde lygter foran os..>>Skal vi to så bo alene i lejlighed sammen?<<

>>Åhr ja, for Søren!<<Han ser hurtigt på mig  >>Jeg håber det er ok, Kat. Du får selvfølgelig dit eget værelse. Det skulle du jo ellers have delt med Bolette, men nu får du det for dig selv<< 

Jeg ved ikke om far og mor ville synes, det er i orden, at Ingo og mig bor alene sammen i en lejlighed. >>Er du ok med det?<<spørger han og ser på mig.

Citat fra bogen

Kære Gud, tilgiv mig alle de vilde og mærkelige følelser, som suser rundt i min krop. Alt det, der skete i Århus.. Det var jo ikke meningen, Gud. Hvordan kunne det ske? Og hvor var du? Du var der, det ved jeg, for du er altid ved min side. Er det med vilje? Jeg ved det ikke.. Kærligheden er fra Gud. Jeg har det så mærkeligt indeni, Gud. Jeg er så forvirret. Jeg savner ham.. Åh sikken noget.. Hvad skal jeg gøre Gud? Hjælp mig.

Alt i alt

En god bog henvendt til ungdommen

Fakta vedr: Kats Bog af Vibeke B Arildsen

Forfatter: Vibeke B. Arildsen
Forlag: EUDOR
Sideantal: 239
Udgivelsesår: 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.