Boganmeldelse Kats Bog af Vibeke B. Arildsen

Andre Boganmeldelser

Boganmeldelse Kats Bog af Vibeke B. Arildsen
Boganmeldelse Kats Bog af Vibeke B. Arildsen
Boganmeldelse Kats Bog af Vibeke B. Arildsen

Bogen omhandler den 16-årige Kat. Kat er forelsket, men desværre er genstanden for hendes forelskelse en 29 gift mand. Kat er samtidig kristen og opvokset i et kristen miljø. Et miljø hvor den slags følelser ikke er noget der bliver snakket om og slet ikke noget der blive udlevet. Det kristne miljø dikterer ingen sex før ægteskabet og den enkelte person er forpligtet til at holde sin sti ren og hjælpe andre med at gøre det samme.

Men Kat er forelsket og forelskelse gør som sagt blind. Hun indleder et forhold til den 29-årige mand, med håbet om mere. For i Kats verden er man jo forbundet når man har haft sex sammen, det er nemlig den lærer hun har med sig fra sin opvækst. Forvirret over sex, skyld og skam begynder hun at betro sig til sin bror Simon, der døde for snart 13 år siden. Hun har brug for et ståsted, en hjælpende hånd, men kan kristendommen og kirken tilbyde det?

Min vurdering af Kats Bog af Vibeke B. Arildsen

Bogen der bare måtte skrives. En fantastisk bog om at være ung og mangle et ståsted. Bogen rummer samtidig ingen fordømmelse af hverken det kristne miljø eller det at træde udenfor. Bogen giver ingen løsning, men lader livet gå videre.

Citat fra Bogen:
Kære Gud, tilgiv mig alle de vilde og mærkelige følelser, som suser rundt i min krop. Alt det, der skete i Århus.. Det var jo ikke meningen, Gud. Hvordan kunne det ske? Og hvor var du? Du var der, det ved jeg, for du er altid ved min side. Er det med vilje? Jeg ved det ikke.. Kærligheden er fra Gud. Jeg har det så mærkeligt indeni, Gud. Jeg er så forvirret. Jeg savner ham.. Åh sikken noget.. Hvad skal jeg gøre Gud? Hjælp mig.
Andre boganmeldelser

Forside
Biografier
Faglitteratur
Krimi
Skønlitteratur

1 Trackback / Pingback

  1. Fire stjerner til "Kats Bog" — Forlaget Eudor

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*