Ingemannsland af Peter Ingemann

Ingemannsland af Peter Ingemann
Ingemannsland af Peter Ingemann

Alkohol, Opvækst og Finde sig selv

Peter Ingemann uddannet journalist og vært på Hammerslag fortæller i denne biografi om sin opvækst med en alkoholisk far med trang til mange damer og en mor der til sidst må opgive ægteskabet. Faderen har samtidig evnen for at lave en god handel – for så igen tabe det hele på jorden. Et kaotisk liv som ender katastrofalt for faderen.

Ingemann fortæller historien lige fra den startede. Hans forældres opvækst, hvorfor tingene blev som de blev og hvordan det er at vokse op i så kaotiske forhold.

Han fortæller det hele både med ømhed og med humør – hvordan det er at vokse op blandt farverige personer og være i en kernefamilie som langsomt men sikkert er ved at gå i opløsning. Det er en historie om at se sine egne dæmoner i øjnene. men det er også historien om en lille dreng, der aldrig holdt op med at holde af og se op til sin far. Og som voksen omsider siger fra og finder sig selv.

Bagerst på bogen står der:

Drama savner jeg ikke. Det har der været nok af i min barndom. Jeg går ikke rundt og tørster efter flere afsporede tog, vildfarne riffelskud, slåskampe på gårdspladsen, vodka med mælk til morgenmad, opslidende retssager og dødskørsel med mig og min søster på bagsædet.

Min vurdering: Ingemannsland af Peter Ingemann

En fantastisk beretning om at det kan lade sig gøre at løsrive sig fra selv de mest kaotisk og roede forhold. En historie der er værd at læse, for kan man komme igennem sådan en barndom, så kan man meget her i livet.

Samtidig er det en fortælling om hvor grimt det kan gå med en for stor en trang til alkohol og hvor ødelæggende en dårlig opvækst kan være.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚

Jeg har givet bogen 5 hjerter ud af 6 hjerter, fordi jeg var opslugt at bogen hele vejen i gennem.

Alt i alt

En bog som er lærerig at læse og hurtig at komme igennem.

Genre

Biografi

Fakta vedr: Ingemannsland af Peter ingemann

Forfatter: Peter Ingemann
Udgivelsesår: 2010
Sideantal: 210
Forlag: Gads forlag