Hvor der er vilje af Jeffrey Archer


Hvor der er vilje af Jeffrey Archer
Hvor der er vilje af Jeffrey Archer

Slægtskab, Rigdom og Fattigdom

Hvor der er vilje af Jeffrey Archer

Hvor der er vilje af Jeffrey Archer er en slægtsroman om Harry Cliftons liv. Bogen foregår i perioden efter første verdenskrig

Hovedpersonen Harry Clifton vokser op under fattige kår i Bristol. Med en mor der må arbejde hårdt for at få til dagen og vejen. Takket være Harry gode sangstemme bliver han optaget på en af de fineste skolen, som ellers er beregnes til børn med velhavende forældre. Her bliver han venner med rigmands børnene Giles og Deakins, som begge hjælper ham på vej imod kræfter der gerne ser Harry miste sin chance for at få en god uddannelse.

Undervejs ligger hele tiden det uopklarede spørgsmål "hvem er Harrys far?".

Efterhånden som bogen skrider frem, bliver flere og flere detaljer om Harrys opvækst afsløret og efterhånden står det klart at der er to muligheder. Er Harry søn af Docker Arthur Clifton, eller er han den uægte søn af arvingen til Barrington Shipping Line?

Jagten på svar bringer Harry fra kajen i Bristol til Englands overklasseliv videre til Amerika. Efterhånden som trådende bliver redt ud kommer svarene på spørgsmålene som igen leder til nye spørgsmål. Da Anden Verdenskrig bryder ud må Harry træffe en vanskelig beslutning: Skal han takke ja til tilbuddet om en plads på Oxford University eller skal han lade sig hverve af flåden og kæmpe mod Hitlers Tyskland?

Min vurdering: Hvor der er vilje af Jeffrey Archer

Faktisk en god bog. Først synes jeg den var noget kedelig, men efterhånden som fortællingen skred frem, fik bogen mere og mere liv. De skiftende fortællervinkler gjorde også bogen interessant - fordi hovedpersonerne derved fik deres egen stemme.

Det er ikke nødvendigvis en bog der er særlig realistisk, men fortællingen giver god mening og efterhånden som handlingen skrider frem samles trådene i en aha oplevelse.  Så en god bog til en hyggelig vinteraften hvor du har brug for ikke at skulle tænke alt for mere, men bare lade dig underholde.

Der er flere bind i serien hvoraf denne bog er den første. På denne side kan du se de bøger forfatteren har skrevet.

Alt i alt

En god underholdende bog

Antal hjerter

💚💚💚💚💚

Bogen har fået 5 ud af 6 hjerter  - fordi det er en god bog.

Forfatteren

Forfatterens hjemmeside

Genre

Skønlitteratur

Fakta vedr: Hvor der er vilje af Jeffrey Archer

Forfatter: Jeffrey Archer

Sideantal: 444

Udgivelsesår: 2017

Forlag: Lindhardt og Ringhof