Huset i himlen af Amanda Lindhout

Huset i himlen af Amanda Lindhout

Fangenskab, Minder og Overlevelse

Amanda Lindhout tager som nittenårig jorden rundt. Hun har sparet penge op ved at arbejde som cocktail servitrice i Calgary. Efter i flere måneder at have været i sydamerika og Asien fortsætter hun til det krigshærgede Afghanistan. Dels for at gøre en forskel, ved at rapportere om krigens gru og dels for at tjene nogle penge.

I august rejser hun til Somalia - et af verdens farligste steder sammen med en mandlig kollega. På fjerdedagen bliver hun bortført af en gruppe maskerede mænd.

Hun bliver holdt som gidsel i 15 måneder af en islamisk gruppe. I sit fangenskab er hun den største del af tiden indespærret i et værelse. For at overleve de rædsler hun bliver udsat for i form af voldtægter, forhør mv drømmer/mediterer hun sig væk til minder fra fortiden. Eller hun skaber sin egen verden i hovedet bl.a. et hus der i himlen.

Samtidig konventerer hun til Islam som en overlevelsestaktik, modtager “hustru lektioner” fra en af sine bortførere og forsøger en dristig flugt.

Dette er hendes historie om hvordan hun overlever det umulige.

Min vurdering:

En bog som er svær at komme uden om - hvis man kan lide barske historier. Huset i himlen er en gribende og stærk historie om hvordan det kan lade sig gøre at overleve barske og umenneskelig behandling. Den handler om tilgivelse og åndens magt. Hvordan man med tanker kan styre sit eget sind.

Forfatter:

Amanda Lindhout (f. 1981 i Canada) rapporterede som selvlært journalist fra højrisiko-områder over hele verden. I 2008 blev hun taget som i Mogadishu, Somalia. Efter min frigivelse grundlagde hun den humanitære organisation, The Global Enrichment Foundation, hvis formål er at understøtte udvikling og uddannelse i Somalia og Kenya. Som aktivist for menneske og kvinderettigheder deler hun sin tid mellem Alberta, Canada og Nairobi, Kenya.

Hendes medforfatter, Sara Corbett, er journalist for The New York Times Magazine.

Fakta vedr: Huset i himlen af Amanda Lindhout

Forfatter: Amanda Lindhout
Sideantal: 384
Forlag: Gads Forlag
Udgivelsesår: 2013