Fra koncepterne af Mette Fugl

Fra koncepterne af Mette Fugl
Fra koncepterne af Mette Fugl

Journalistik, Skarpe meninger og Bag kulisserne

Fra koncepterne af Mette Fugl

Mette Fugl som er kendt som skarp journalist på DR skriver her sin erindringsbog. Hun fortæller som sit liv lige fra skoletiden hvor hun skilte sig ud med sin drengede jyske facon, til sin ungdom før abortens tid.

Som voksen ender hun som journalist med skarpe meninger og holdninger. Kendt for at kunne argumentere og analysere på enhver politisk situation. Turen går til Brussel, Afghanistan og Egypten mv.

Katastrofeområder

Læseren får desuden spændende og rørende  beretninger fra katastrofeområder som Haiti lige efter jordskælvet. På disse steder går hun helt i dybden med fattigdommens vilkår, mennesker der lever deres liv på kanten af tragedien og dem som afventer en given katastrofe med ordene “Hvad vil ske . vil ske”.

Hun lever sig helt ind i hjertet på de forskellige situationer, uden at glemme sin journalistiske baggrund. Hun skriver om sin kærlighed til Leonard Cohen, uden dog at gå følelsesmæssigt i dybden med forholdet.

Samtidig bærer hendes liv præg af slut 60’ernes eksperimenter med stoffer. Til sidst må hun tage et valg om at forlade journalistik,som hun synes er blevet for intetsigende og overfladisk.

Bogen er et indblik i hendes liv og hvordan hun ser verdenen med fortidens og nutidens øjne.

Bagerst på Bogen står der:

Mette Fugl har i årtier været kendt som en af Danmarks skarpeste journalister – elsket af seerne, frygtet af mange magtfulde politikere for sin evne til at skære ind bag flosklerne og få sandheden frem. I denne erindringsbog fortæller hun med humor og bid om sit fantastiske liv: Om at blive mobbet som barn – og selv mobbe andre. Om et vildt bohemeliv i Paris i 1968, da hun befandt sig midt i ungdomsoprørets arnested med brostenskast og eksperimenter med sex og stoffer. Og om sin kærlighed til Bruxelles, hvorfra hun i over 20 år dækkede små og store begivenheder i hele Europa. Hun tager læseren med ind bag krigens kulisser i Irak og Afghanistan og skildrer gruen efter jordskælvet i Haiti. Hun fortæller om afskeden med Danmarks Radio og om frygten for sit fags fremtid. Mette Fugl skriver også kærligt og nænsomt om at miste sine forældre. Og hun uddeler drøje hug til feministhadere, fundamentalister og andre røvhuller.

Min vurdering: Fra koncepterne af Mette Fugl

En rigtig god bog hvor jeg virkelig slugte de afsnit i bogen som handlede om Egypten, Afghanistan og Haiti.

Hun forstår i bogen virkelig at give en levende beskrivelse af de katastroferamte områder (Eksempelvis Haiti – Hvor forholdene mellem rig og fattig bliver beskrevet). Hun får gennem bogen fortalt hvordan folk reagerer i situationer der for os i vesten er så ekstreme at det næsten ikke er til at forstå. Gennem bogen får hun får sat de mennesker hun møder i højsæde. Virkelig interessant læsning.

Dog synes jeg bogen Fra koncepterne af Mette Fugl manglende noget mere uddybende på det personlige plan – men det var måske også meningen. Bogen rummer ikke den store personlige udlevering. En bog det godt kan betale sig at læse – især hvis du har en stor appetit på verdenen omkring dig.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚

Bogen får 5 ud af 6 hjerter for at være interessant læsning

En god bog, som er værd at læse.

Forfatteren

Du kan læse mere om Mette Fugl på Wikipedia.

Genre

Biografi

Fakta vedr: Fra koncepterne af Mette Fugl

Forfatter: Mette Fugl
Forlag: Politikens Forlag
Sideantal: 280
Udgivelsesår: 2014

 

Skriv et svar