For tæt på solen af Paula McLain


Boganmeldelse For tæt på solen Paula McLain
Boganmeldelse For tæt på solen Paula McLain

Flyvning, Ægteskab og Kolonitid

For tæt på solen af Paula McLain

Bogen er en fiktiv historisk roman om den britiske eventyrske og flyvepioner Beryl Markhams liv (1902 - 86). Bogen er fortalt ud fra hvad forfatteren Paula McLain har opsporet omkring Beryl Markhams liv

Der er i bogen tilsat en vis portion af fiktion omkring samtaler, stemning, følelser og hvordan hovedpersonen har oplevet sit liv og sine omgivelser.

Da Beryl er fire år gammel flytter hun med sin familie til Kenya for at forældrene kunne søge lykken der. Drømmen brister for familien, moderen flytter tilbage til London. Beryl vokser op i Kenya sammen med sin far og det lokale stammefolk, indtil skæbnesvangre beslutninger får hende til at flygte ind i et ustabilt ægteskab

Da ægteskaber ikke lever op til forventningerne, bruger hun sine evner med heste til at blive hestetræner og får derved adgang ind i kredsen af europæiske bohemer og aristokrater i den britiske koloni. Nogle af dem hun møder er danske Karen Blixen og Denys Finch Hatton.

Efter enden på sit katastrofale ægteskab, bliver Beryl gift igen, men har svært ved at finde sig tilrette i rollen som mor og hustru. Samtidig møder hun en altoverskyggende kærlighed, som forandrer hendes liv for altid.

Beryl Markham blev verdensberømt som en af de første kvinder til at flyve

Vurdering: For tæt på solen af Paula McLain

En god bog om Beryl og den opvækst hun har haft i Kenya og hendes møde med Karen Blixen og Denys Finch Hatton. Den giver en fremragende fortælling af Kenya og hvordan de britiske kolonier så ud på den tid.

Bogen kan dog på ingen måde sammenlignes med Karen Blixens bog "Min afrikanske farm, da jeg ikke synes at kvaliteten af denne bog er nær så høj. Men har du lyst til at læse en bog som omhandler de samme temaer, som førnævnte bog, er dette en yderst god bog. Beryl beskrives på en levende og spændende måde og kolonitiden skildres på bedste facon.

Antal hjerter

💚💚💚💚

Bogen har fået 4 hjerter ud af 6 mulige for at være en god fortælling.

Alt i alt

En fiktiv historisk bog om en kvinder der ikke lader sig kue.

Forfatter

Paula McLain blev født i Fresno, Californien i 1965. Hun voksede op i en plejefamilie, sammen med sin søster. Som ung ernærer hun sig som sygeplejerske, cocktailserveringspige, pizzabud mv. Senere opdager hun sit talent for at skrive. I 1996 vinder hun MFA prisen i poesi fra University of Michigan.

Genre

Historisk roman

Fakta vedr: For tæt på solen af Paula McLain

Forfatter: Paula McLain

Sideantal: 398

Udgivelsesår: 2016

Forlag: Peoples Press