Flugten fra Islamisk Stat af Sophie Kasiki

Flugten fra Islamisk af Stat Sophie Kasiki
Flugten fra Islamisk af Stat Sophie Kasiki

Flugten fra Islamisk Stat af Sophie Kasiki

Flugten fra Islamisk Stat af Sophie Kasiki.Sophie en tilsyneladende velfungerende kvinde fra Cameroun. Hun konverterer til Islam og bliver gennem venner lokket til at tage til Islamisk Stat sammen med sin 4 årige søn. Bogen her er en personlig beretning hvor Sophie prøver at forklare hvorfor hun tog så drastisk et valg og hvad konsekvenser det havde. 

Sophies Kasikis historie bidrager til en dybere forståelse af radikalisering, hellig krig og Islamisk Stats foruroligende tiltrækningskraft. Samtidig giver bogen et retvisende billedet af Islamisk Stats brutalitet og deres overgreb på den syriske lokalbefolkningen.

Min vurdering: Flugten fra Islamisk Stat af Sophie Kasiki

Spændende bog – men samtidig også en bog om en meget naiv kvinde (Det må jeg altså skrive). 

Men en bog der giver et godt billedet af hvorfor valget om at tage til Islamisk stat blev taget. En bog der giver et billedet af hvordan Raqqa I Syrien udformede sig under Islamisk Stat. Samtidig tegner bogen et billedet af hvordan Islamisk Stat var opbygget og hvem der var højest og nederst hierarkiet.

Hvordan udlændinge (muslimske mænd) fra verden (De fleste mennesker i Islamisk Stats såkaldte hær består af europæiske muslimer eller muslimer fra andre krigshærgede lande som Tjetjenien – meget få er syrer). De terroriserede lokalbefolkningen og kvinder er dem som er nederst i hierarkiet.

Et skræmmende valg

En skræmmende bog om hvordan ellers veluddannede (veluddannede vil sige folk der har gået i eksempelvis europæisk skole) tager til Syrien og bliver monstre overfor folk der i forvejen intet har. 

Samtidig er det også en bog om en kvinde der må revurdere sit valg og flygte. Hun bliver hjulpet af lokale syrer, der trodser den ekstreme farer og vælger at hjælpe. Mennesker der sætter deres liv på spil for hendes skyld. En bog der også fortæller en historie om en lokal syrisk befolkning der desperat har brug for hjælp.

Det er en bog der er skrevet på en måde, så den er hurtig læst. Jeg læste den på en aften.

Så min Boganmeldelse af Flugten fra Islamisk stat er klart præget af at jeg synes bogen var god. Den gav et godt indblik i Islamisk stat og det fundament Islamisk stat er bygget på.

Antal hjerter

💚💚💚💚

Bogen får 4 hjerter ud af 6, for den gode beskrivelse af Islamisk Stat – og for samtidig at give en god forklaring på denne kvindes naive valg.

Alt i alt

Få igennem denne bog en god forklaring på Islamisk stat og hvorfor nogle lader sig lokke til at rejse dertil.

Forfatteren

Sophie Kasiki (f. 1982) blev født i Congo og voksede op hos en enlig mor. Hendes mor døde, da hun var ni år gammel, og Sophie blev sendt til et familiemedlem i Frankrig.

Sophie Kasiki er et pseudonym. Hendes rig­tige identitet holdes hemmelig for at be­skytte hende mod Islamisk Stat.

Indlæg der kan have interesse for læseren

Du kan her læse en artikel fra Information om forfatteren.

Genre

Biografi

Fakta vedr: Flugten fra Islamisk Stat af Sophie Kasiki

Forfatter: Sophie Kasiki

Forlag: Information Forlag

Sideantal: 224

Udgivelsesår: 2014

Skriv et svar