Evelyn Hugos 7 ægtemænd af Taylor Jenkins Reid

Evelyn Hugos syv ægtemænd af Taylor Jenkins Reid

Glamour, Hollywood og Facade

En storslået og blændende roman om den fiktive filmstjerne Evelyn Hugo. Læseren bliver ført ind i hendes liv fra start til slut – nærmere betegnet fra vugge til grav.

Hun er en blanding af Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor og Katherine Hepburn. Hun har som 79 årig besluttet sig for endelig at fortælle sandheden omkring hendes glamourøse Hollywood liv.

Denne sandhed vil hun kun fortælle til den ukendte journalist Monique Grant, af grunde den aldrende kvinde først afslører til sidst i fortællingen. Evelyn Elena Herrera er født i 1938 som eneste datter af cubanske forældre i slumkvarteret Hell´s Kitchen.

Efter moderens død har hun kun et ønske – nemlig at komme væk – væk fra slummen, fattigdommen og mest af alt sin far. Som kun 15 årig gifter hun sig med Ernie Diaz. En ung mand som har fået job i Hollywood som scenetekniker.

Dermed er vejen til Hollywood banet. Hendes veldrejede krop og gode udseende gør at mændene falder for hende på stribe. For at passe ind i Hollywood konceptet går hun fra at være brunette til at være blondine samtidig med at hendes navn ændres til Evely Hugo. Samtidig begynder hun at blive eftertragtet på det hvide lærred.

Hendes liv bringer hende gennem 7 ægteskaber med mænd som hver på deres måde bringer hende frem i verden. Spørgsmålet er hvem har Evelyn Hugo virkelig elsket? Hvem var hendes livs kærlighed?

Samtidig er bogen fyldt med avisartikler og diverse sladder om Evely Hugo – alt sammen overfladiske og intetsigende betragtninger om hendes liv, men aldrig sandheden. Hun formår gennem livet at manupulere med pressen og holde sine fans hen i uvidenhed om hendes inderste hemmeligheder. Hemmeligheder som nu skal se dagens lys.

Min vurdering: Evely Hugos syv ægtemænd

Der er en grund til at denne bog har ligget som nr. 1 på New Yorks Times Bestseller liste. Som læser får du alt glamouren, skandalerne og bag facaden udleveret. For hvert kapitel i bogen kommer du tættere og tættere på Evelyn Hugos liv, hvor intet er som det ser ud til at være.  

Det er en bog som nærmest forførte mig til tanker om Hollywood legender og dramaer omkring kærlighed, løgne, manipulation, forførelse og glamour.

Antal hjerter

6 ud af 6 hjerter giver bogen, fordi jeg ikke kunne lægge den fra mig. Og det er en bog der bare må læses – fordi den ikke er som andre bøger. En bog der bare er godt skrevet og noget udover det sædvanlige. 

Alt i alt En bog der skal læses, fordi den er anderledes, glamorous og en smuk fortælling om den indre og den ydre facade.

Forfatter

Taylor Jenkins Reid 

Fakta vedr: Evelyn Hugos 7 ægtemænd

Forfatter: Taylor Jenkins Reid

Udgivelsesår: 2022 (på dansk)

Antal sider: 448

Forlag: North Audio Publishing