Et ekstremt lykkeligt liv af Waage Sandø

Et ekstremt lykkeligt liv af Waage Sandø
Et ekstremt lykkeligt liv af Waage Sandø

Skuespiller, Selvindsigt og At finde sig selv
Et ekstremt lykkeligt liv af Waage Sandø

I bogen beskriver Waage Sandø (f. 1942) sit liv på en hudløs og ærlig måde. Med stort begær har Waage Sandø kastet sig ud i tilværelsen og jagtet lykken.

I denne ærlige og dybt inspirerende selvbiografi fortæller Waage Sandø hele historien om sit dramatiske liv.

Hans er opvokset i et hjem i det bedre borgerskab. Dog har tingene ikke været så fine bag facaden. Faderen er ludoman og spiller mange penge væk. Moderen forsøger at skjule at reelt er mor til sin egen lillebror, en ting der ellers forsøges at blive bevaret som en hemmelighed.

Han har haft utallige sidespring med forskellige skuespillerinder, hvilket i sidste ende kostede ham ægteskabet.

Han beskriver sit  arbejde på scenen og tv-skærmen, hvor han bliver allemandseje som IP i Rejseholdet og Kaj Holger i Krøniken.

Hans skriver om sit nye ægteskab og de udfordringer der er ved at være teaterdirektør. Og om de kampe han har måttet tage undervejs.

Han kommer til at arbejde sammen med mange af ungdommens idoler: Bodil Kjer, Mogens Wieth, Otto Brandenburg, Ove Sprogø, Louis Miehe-Renard, Karl Stegger og Frits Helmuth. Og senere nutidige stjerner som bl.a. Mads Mikkelsen. I anekdotisk form fortæller han indlevende og med stor empati om de mange møder med scenens divaer og førsteelskere

Et ekstremt lykkeligt liv er fortalt med masser af humor, selvironi og varme. Ikke et øjeblik skåner hovedpersonen sig selv.

Min vurdering: Et ekstremt lykkeligt liv af Waage Sandø

En af de rigtig gode biografier. Hvad enten du kender meget eller lidt til Waage Sandø så er det en biografi der er værd at læse. 

Du bliver som læser ikke skånet for noget, og alt er fortalt med et kærligt glimt i øjet. Jeg læste bogen på en dag, fordi jeg synes historien eller biografien var så god at jeg ikke kunne lægge den fra mig. Hele tiden blev jeg mere og mere opslugt af Waage Sandøs liv.

Jeg har ikke set mange film med Waage Sandø og ærligt talt så brød jeg mig ikke specielt om krøniken (en af de serier han er kendt fra). Men biografien gik lige ind i mit hjerte, måske fordi den er så ærligt fortalt. Han prøver ikke at gemme noget ind under gulvtæpper, heller ikke sine sidespring i sit første ægteskab. 

Han kommer ikke med en masse undskyldninger, men forklarer tingene som de var. Hans barndom lige efter krigen er også spændende læsning. Kan du lige biografier så vil jeg gerne anbefale denne. Det er jo altid spændende at læse om andres liv og gøren og laden (synes jeg).

Antal hjerter

💚💚💚💚 💚 

En bog jeg vil give 5 ud af 6 hjerter, for at være en rigtig god biografi

Alt i alt

Et ekstremt lykkeligt liv en yderst underholdende og ærlig biografi.

Indlæg som kan have interesse for læseren

Du kan læse mere på Wikipedia om Waage Sandø

Liste over Waage Sandø´s filmkarriere

Genre

Biografi, Erindringer

Fakta vedr: Et ekstremt lykkeligt liv af Waage Sandø 

Forfatter: Waage Sandø i samarbejde med Niels Ole Qvist

Sideantal: 320

Udgivelsesår: 2010

Forlag: Forlaget Turbulenz

Skriv et svar