Efter Auschwitz af Eva Schloss

Efter Auschwitz af Eva Schloss
Efter Auschwitz af Eva Schloss

Auschwitz, Jødeforfølgelse og Overlevelse

Efter Auschwitz af Eva Schloss

Efter Auschwitz af Eva Schloss omhandler Eva Schloss liv både før, under og efter Auschwitz. Hun bliver født i Østrig med forældre med jødisk baggrund. 

Efterhånden som som hadet i jøder vokser og Hitler kommer til magten bliver det sværere og sværere for hendes familie at opretholde et eksistensgrundlag i Østrig og de vælger derfor at flygte til første Belgien for derefter at ende i Holland.

Men intet sted er det sikkert at være og nazismen er lige i hælene på dem. I Holland må de gå under jorden, for til sidst at blive fanget af tyskerne.

I Auschwitz oplever  Eva menneskets grusomhed. Hun overlever med nød og næppe sammen med sin mor. Den sidste halvdel af bog omhandler livet efter Auschwitz. Her prøver hun at redde trådene ud omkring hvad hun har oplevet og hvordan det kunne gå så galt.

Bogen beretter om grusomheder så slemme, at man ikke skulle tro det var muligt. 

Bag på bogen står der

Jeg er født i Østrig og blev flygtning i Holland – inden jeg blev reduceret til et nummer tatoveret på min venstre underarm i Auschwitz. Jeg var 15 år gammel. Jeg overlevede, så jeg kunne dele min historie med andre. Jeg føler faktisk, jeg er forpligtet til at sprede budskabet om, at vi som mennesker er i stand til at overkomme selv de sværeste prøvelser. Min far troede på, at ét menneskes gode gerninger gør en forskel for et andet menneske, et eller andet sted. Dette er min fortælling om, hvordan jeg forsøgte at sætte mit aftryk på verden.

Min vurdering: Efter Auschwitz af Eva Schloss

En bog der virkelig omhandler det mest grusomme et menneske kan komme igennem. Men samtidig er det også en bog der omhandler håb.

Selvom forfatteren har set og overlevet ting som et menneske ikke skulle, formår hun alligevel at skabe sig et liv efterfølgende. Hun kommer videre imod alle odds.. Det synes jeg er en vigtig pointe – netop at selv om man oplever det mest grufulde så er der håb forude. Alt kan lade sig gøre. Så på den måde vil jeg sige at det faktisk er inspirerende læsning, selvom bogen er grum i sin fortælling.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚💚

Den får 6 ud af 6 hjerter, fordi jeg synes det var spændende historisk læsning.Og fordi bogen fængslede mig på en måde som meget få bøger kan.

Alt i alt

En bog om det værste et menneske kan opleve, men hvor håbet alligevel sejrer og den menneskelige vilje er med til at overleve selv de mest rædselsfulde ting.

Kristelig Dagblad har lavet en stor artikel omkring bogen som er værd at læse.  

Genre

Biografi

Fakta vedr: Efter Auschwitz af Eva Schloss

Forfatter: Eva Schloss

Udgivelsesår: 2014

Sideantal: 311

Forlag: Peoples Press