Dødeligt dårskab af Andrew Taylor

Dødeligt dårskab af Andrew Taylor


Dødeligt dårskab af Andrew Taylor
Dødeligt dårskab af Andrew Taylor

Dødeligt dårskab af Andrew Taylor

Lydmouth er en ældgammel markedsby på grænsen mellem England og Wales, en pittoresk idyl med slotsruin og et væld af historiske bygningen. Vi befinder os i det første tiår efter 2 verdenskrig, hvor man i England gerne vil skue begge veje: tilbage mod den trygge storhedstid og fremad mod moderne udvikling, der både medfører højere velstand, men også mere vold.

Den nye sognepræst i Lydmouth hedder Alec Sutton, og han er mildt sagt upopulær. Nogle af sognebørnene bryder sig ikke om hans religiøse lærer, andre er rasende, fordi han nægter at sælge alterkalken, kirkens mest værdifulde ejendom, så der kan blive råd til de mest presserende reparationer.

Der er ikke langt til mordanklager mod præsten, da man finder en ældre, enlig kvinde banket ihjel i kirken. Samtidig er den værdifulde alterkalk på mystisk vis forsvundet. Anonyme breve og rygter florerer og atmosfæren er efterhånden utålelig giftig, da Jill Francis - byens unge, nye journalist - beslutter sig for at gå ind i sagen. Snart er hun dybt involveret i Alec Suttons anliggende, og trods den gnistrende modvilje imellem hende og kriminalassistent Thornhill kan hun ikke ignorere sine instinkter.

Min vurdering: Dødeligt dårskab af Andrew Taylor

Endnu en dejlig krimi af Andrew Taylor. Dødeligt dårskab følger endnu engang Jill Francis og Richard Thornhill og deres vej i opklaringen af 2 forskellige mord i Lydmouth. 

Samtidig er altertavlen blevet stjålet og byen er i oprør. Læseren møder i denne bog nogle af byens gamle familier - familier der har boet i Lydmouth i generationer.

Jeg vil virkelig anbefale dig at læse bogen - hvis du kan lide denne form for krimier. Bogen er på den ene side en fortælling om mord, kriminalbetjente mv. - men er samtidig også en fortælling om det gamle England, tider der forandrer sig, skæbner som der åbnes op for, almindelige mennesker der bliver rodet ind i ting, langt fra hvad de havde forventet.

Antal hjerter

💚💚💚💚

Jeg har givet bogen 4 hjerter ud af 6 hjerter, fordi jeg det er en god letlæst krimi

Alt i alt

Jeg synes Andrew Taylor har gjort et glimrende stykke arbejde med denne bog. Jeg er klart fan af serien.

Anmeldte bøger på Boginspirationen af samme forfatter

De dødes måned af Andrew Taylor - Boginspirationen

Galgetræet af Andrew Taylor

Morderisk mørke af Andrew Taylor

Hvor rosen mister sin pragt af Andrew Taylor

Fakta vedr. Dødeligt dårskab af Andrew Taylor

Forfatter: Andrew Taylor
Sideantal: 297
Forlag: Klim
Udgivelsesår: 1997

Skriv et svar