Det hemmelige værelse i Morgate House af Ellissa Grandower

Kærlighed, Fattigdom og Mord

Det hemmelige værelse i Morgate House af Ellissa Grandower

Den fattige Leslie fra Connecticut drager efter sin mors død ud til til morbroderens familien i Chicago. Hun har aldrig mødt sin mors bror, men tager derud for at blive syerske for sin Tante.

Morbroderen er med årene blevet rig og Leslie føler sig utilpas med familiens fine skikke og forbrug af penge. Morbroderen har giftet sig med Queenie, hvis søn George er på alder med Leslie. Samtidig med at han er rig er han også en flot og charmerende. 

Stor bliver Leslies overraskelse da George frier til hende. Endnu mere overrasket bliver hun, da George vedholder sit frieri. Men Leslie er fast besluttet på at ville gifte sig af kærlighed. I tiden efter lægger både Queenie og morbroderen pres på hende for at få ægteskabet i stand. Langsomt begynder Leslie at undre sig over hvorfor det er så vigtigt med det ægteskab?

Stephan som Leslie har mødt hos naboerne - bliver pludselig ansat som tjener af George. Da han samtidig også lusker rundt og snuser i familiens papirer bliver Leslie mistænksom. Hvem er han? Og hvorfor finder han familien så interessant? Samtidig lyder der om natten hyl udenfor, men ingen ved hvorfor? Der er også et hemmeligt rum som er låst. Hvor er nøglen og hvorfor er det låst. Efterhånden som Leslie finder svar bliver der flere spørgsmål.

Bagerst på bogen står der:

Mørket i værelset var på en eller anden måde mere faretruende end nattemørket udenfor. Hun stod et øjeblik lige inden for vinduet, mens hun prøvede at få et svagt glimt af sine oplevelser. Det var et iskoldt værelse. Intet kunne leve i det.

Alligevel havde hun fornemmelsen af, at der var et eller andet, noget, som skræmte hende. Hendes onkel havde fortalt hende, at husets bygherre for mange år siden blev dræbt i det aflåste værelse. Andre sagde, at der overhovedet ikke var begået noget mord. Hvad var mon fantasi, og hvad var virkelighed? Svaret måtte være her i det mystiske værelse…

Min vurdering:

En sød lille bog, som er en blanding af kærlighed og krimi. Intet er som det ser ud til at være, men heller ikke så mystisk at handlingen ikke ligger lige for. en bog der er hurtigt læst på en sommerdag eller en kold vinteraften, hvor du ikke orker at gå i gang med eksempelviss en stor Ken Follett bog.

Fakta vedr: Det hemmelige værelse i Morgate House af Ellissa Grandower  

Forfatter: Elissa Grandower

Udgivelsesår: 1979

Sideantal: 255

Forlag: Lademann