Den lukkede bog af Jette A. Kaarsbøl


Boganmeldelse Den lukkede bog Jette Kaarsbøl
Boganmeldelse Den lukkede bog Jette Kaarsbøl

De gyldne Laurbær, Hemmeligheder og Fortielser  
Den lukkede bog af Jette Kaarsbøl

Den lukkede bog af Jette Kaarsbøl omhandler Frederikke der som gammel tilbage på sit liv og ægteskab med Frederik. Hun er opvokset i 1800 tallets borgerlige miljø - hvor forældrene vælger den kommende ægtemand. 

Frederikke gør dog oprør mod forældrene og vælger den charmerende Frederik Faber. Ægteskabet bliver dog alt andet end hvad Frederikke forventede. Frederik har ingen interesse for Frederikke som kvinde, men ser mere på ægteskabet som en formsag.

Han har nemlig helt andre interesser - en mandlig læge som flytter ind i deres lejlighed. Frederikke er dybt ulykkelig over det mislykkes ægteskab, samtidig prøver hun dog at holde på de former som 1800 - tallets normer byder. 

Hun bliver i form af sin passivitet tilskuer til sit eget liv, med længsler, savn og et uforløst ægteskab.

Min vurdering:  Den lukkede bog af Jette Kaarsbøl

Sprogligt er det en yderst læseværdig bog og handlingen er også yderst fremragende. Som læser får man en fornemmelse af at være tilstede til handlingen. Alting er beskrevet så indlevende at du føler du er te i handlingen. 

Samtidig en bog om hvor hårdt det faktisk er at skulle holde på normerne, i et samfund der forventer det perfekte. Frederikke ser i sin naivitet ingen muligheder og hendes liv bræger præg af at hun gør hvad der forventes af hende. Gad vide hvor mange mennesker der igennem tiderne har levet et sådan liv og som stadig gør det?

Antal hjerter

💚💚💚💚💚💚

Bogen har fået 6 hjerter - fordi jeg bare synes bogen er fantastisk.

Alt i alt

En bog som er givende og spændende - og som giver et glimrende indblik i livet i 1800 tallet.

Forfatteren

Forfatteren fik prisen de gyldne Laurbær for bogen, for øvrigt første gang prisen er givet til en debutant. Hun har senere skrevet flere bøger, men de har ikke været så omtalte som denne.

Indlæg der kan have interesse for læseren

De Gyldne Laurbær til debutant - Information 

Du kan læse mere om Jette Kaarsbøl på forfatterviden

Genre

Skønlitteratur

Fakta

Forfatter: Jette A Kaarsbøl

Udgivelsesår: 208

Sideantal: 536

Forlag: Gyldendal