De fjerne pavilloner af M M Kaye

Indien, Kærlighed, Giftermål og Oprør

De fjerne pavilloner af M M Kaye

De fjerne pavilloner der udkom første gang i 1978, er på én gang en stærk og bevægende kærlighedssaga, et farverigt og levende billede af Indien under engelsk koloniherredømme i slutningen af 1800-tallet og et drama om krig og konflikt mellem vesterlandsk og østerlandsk kultur

En britisk officer og en indisk prinsesse der vover at drømme. Aston er kun 5 år, da hans far sprogforskeren Pelham-Martyn, dør i Indien. Hans mor er allerede død og hans indiske barnepige lader som om han er hendes egen af frygt for at han skal blive myrdet af inderne.

Asthon vokser op i den lille indiske stat Gulkote, for foden af den del af Himalaya kæden, der hedder De fjerne pavilloner. Han tror selv han er inder. Her bliver han ven med prinsesse Juli, men det bliver et farligt bekendtskab. Som ung lærer han sine engelske rødder at kende.  Han sendes til England og vender tilbage til Indien som engelsk officer.

Her møder han igen Juli og venskabet imellem dem bliver til kærlighed. En forbudt kærlighed, for Juli skal giftes med en indisk rajah og selvom Asthon er hindu af sind, så må han være på britisk side i et Indien der ulmer af oprør.

En historie om en kærlighed som ikke kan lade sig gøre.

Min vurdering: De fjerne pavilloner af M M Kaye

Et rigtig spændende drama, som næsten ikke kan gøres bedre. Er du til romantik og spænding så er denne bog lige noget for dig. Du vil elske at læse hvert sekund - for intet er ligetil eller er som det ser ud til at være.

Et virkelig kærlighedsdrama, som hvis du kan lide den slags bøger ikke vil kunne undgå at synes om. Jeg vil give den 6 hjerter i genren inden for kærlighed og drama.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚💚

Jeg vil give den 6 hjerter ud af 6 hjerter indenfor genren kærlighed og drama.

Det er samtidig en god historie om det Indien der gjorde sig fri af Britisk herredømme. En historie om et folk der ønsker at leve på deres egen måde - og som ikke vil lade sig underkaste en stormagt. Samtidig er det en historie om magt og higen efter magt.

Alt i alt

De fjerne pavilloner af M.M. Kaye er en romantik og dramatisk bog.

Forfatteren

På Wikipedia kan der læses mere om forfatteren M.M. Kaye

Genre

Skønlitteratur

Fakta vedr. De fjerne De fjerne pavilloner af M M Kaye

Forfatter: M M Kaye
Forlag: Mønstergården
Udgivelsesår: 1978
Antal sider: 272

Skriv et svar