Calcutta Nætter af Rebecca Ryman

 

Calcutta Nætter af Rebecca Ryman
Calcutta Nætter af Rebecca Ryman

Kolonitid, Kærlighed og Oprør

Calcutta Nætter af Rebecca Ryman

Calcutta Nætter af Rebecca Ryman: Fifty Shades of Grey og så dog alligevel slet ikke. Hovedpersonen Olivia er en stærk kvinde, som gør lige hvad der falder hende ind. Hun er sendt til Indien fra Amerika af sin far. I kolonitidens Indien hersker der andre normer end dem hun er vant til hjemmefra. Hun har dog ingen planer om at følge de normer som englænderne har sat op. Hun skal bo hos sin onkel og tante. Sir Joshua og Lady Bridget. Hendes tante har planer om at få hende gift med den rige, men kedelige Freddie Birkhurst.

Hun møder dog manden halvkasten Jai og bliver for første gang forelsket. Umiddelbart ser forelskelsen ud til at være gengældt. Men er den nu også det når det kommer til stykket?

Inderne har planer om oprør. De vil gerne selv bestemme, men er blevet påtvunget det engelske herredømme.

Bagerst på bogen står der:

Olivia har aldrig mødt en mand som Jai. Hun er netop ankommet fra Amerika til Indien i 1848, hvor englændernes koloniherredømme blomstrer. Og han fascinerer hende, fordi hun ikke har de samme fordomme som de fastboende englændere, men er helt fordomsfri. men Jai er en vanskelig mand at forstå.. Han er halvkaste, halvt engelsk og halvt indisk, men sympatiserer med inderne og deres planer om oprør. Og han sætter sine egne hævnplaner højere end sine følelser for Olivia.

Min vurdering: Calcutta Nætter af Rebecca Ryman

En god bog, hvis du kan lide det romantiske, der alligevel ikke er alt for romantisk, men som også er spændende og dramatisk. Du får også med bogen et indblik i de indiske forhold under det britiske koloniherredømme - og alt er ikke så lykkeligt som det umiddelbart kunne se ud til at være.

Antal hjerter

💚💚💚💚

En bog jeg vil give 4 ud af 6 hjerter, fordi det er en god kærlighedshistorie og fordi læseren får et indblik i den indisk historie.

Alt i alt

Calcutta Nætter af Rebecca Ryman er en romantisk bog, som også rummer spænding og dramatik. Det er en bog der giver læseren noget at tage med sig - især omkring den Indisk historie.

Forfatteren

Rebecca Ryman er et pseudonym som forfatteren har valgt at dække sig bag, fordi hun selv er født og opvokset og stadig bor i Indien. Hendes roman er så hensyn løst ærlig og så lidenskabelig fortalt, at hun har følt det nødvendigt at skjule sin sande identitet for at beskytte sig selv og sin familie, der har levet i Indien siden 1800 tallet.

Indlæg som kan have interesse for læseren

Du kan læse mere om den indiske historie her på Wikipedia.

Fakta vedr: Calcutta Nætter af Rebecca Ryman

Forfatter: Rebecca Ryman

Forlag: Bogsamleren

Side antal: 428

Udgivelsesår: 1990