Belgravia af Julian Fellowes


Belgravia af Julian Fellowes
Belgravia af Julian Fellowes

Belgravia, Overklasse, Ære og Kærlighed

Belgravia af Julian Fellowes omhandler: I juni 1815 er den engelske overklasse samlet til fest hos Hertuginden af Richmond. En fest der foregår I Bruxelles. Det er aftenen før slaget ved Waterloo og mange af ballets flotte unge mænd vil den efterfølgende dag stå på slagmarken, med døden i sigte.

For den yndige købmandsdatter Sophia kommer ballet til at forandre alt. Men det er først efter femogtyve år, hvor den fremadstræbende familie Trenchhard er flyttet til Belgravia, at aftenens begivenheder bliver mærkbare.

For i denne nye verden, hvor de fine gamle familier er tvunget til at omgås med de nyrige opkomlinge, er der dem, som foretrækker at fortidens hemmeligheder forbliver hemmeligheder og andre som gerne vil have skjulte ting frem i lyset.

Sophia er omdrejningspunkt for de begivenheder der sker den aften. Hendes handlinger vil senere komme frem i lyset og skabe ravage ibland nyrige og gamle aristokrater.

Belgravia er en velskrevet og medrivende fortælling om sejr, nederlag og forfald i toppen af datidens britiske samfund.

Min vurdering: Belgravia af Julian Fellowes

En bog som kan læses, når læseren har brug for noget let læsning, der ikke kræver den store tankevirksomhed. I Belgravia er de gode gode og de onde onde, så plottet er let at finde ud af. Men kan du lide at læse noget om det forkælede engelske aristokrati, så er dette bogen for dig.

Og kan du lide at læse en kærlighedsroman er dette også en bog, hvor du kan drømme dig væk i en fortælling om traditioner, ære og kærlighed. Bogen følger høj som lav, og er skrevet i samme stil som Downtown abbey og Herskab og tjenestefolk.

Antal hjerter

💚💚💚

Jeg giver bogen 3 ud af 6 hjerter, for at være en god og underholdende kærlighedsroman.

Alt i alt

Kærlighed og ære går hånd i hånd.

Forfatter

Julian Fellowes arbejder som romanforfatter, filminstruktør og manuskriptforfatter. Han er manden bag den prisvindende tv-serie "Downtown abbey" som gik over skærmen fra 2010 - 2015.

Fellows er selv Baron ved West Strafford og derfor repræsentant i det britiske overhus.
Hans bøger og film omhandler ofte den britiske overklasse og aristokrati.

Genre

Historisk roman, Kærlighed, Drama, Skønlitteratur

Indlæg som kan have interesse for læseren

Anmeldelse af bogen på Litteratursiden

Wikipedia om forfatteren

Fakta vedr: Belgravia af Julian Fellowes

Forfatter: Julian Fellowes
Sideantal: 434
Udgivelsesår: 2016
Forlag: Politikens forlag

Skriv et svar