Anden generation af Howard Fast

 


Anden generation af Howard Fast
Anden generation af Howard Fast

Anden generation af Howard Fast

Her er fortsættelse af Immigranterne af Howard Fast. I immigranterne følger vi hovedpersonen Dan Lavette. Bogen følger hans vej til rigdom og magt. Samt ægteskabet med Jean.

Hovedpersonen i Anden generation er Barbara Lavette, datter af Dan Lavette og hans første kone - den rige, aristokratiske Jean.

Barbara er opvokset hos moderen Jean Seldon, men finder San Franciscos overklasses liv tomt og indholdsløst. Selvom hendes forældre ikke officielt er blevet skilt, har hun gennem barndommen ikke set meget til sin far Dan. 

Hun har en længsel for at finde ud af hvem faderen er. Samtidig er hun også tiltrukket af mennesker der er anderledes end den overklasse hun er opvokset i. Dette fører hende i armene på den strejkende arbejdes klasse. Samtidig skal hun forholde sig til at være millionærarving. En position hun ikke nødvendigvis finder attraktiv.

Hendes søger bringer hende til Europa. Hun forelsker sig i en fransk journalist, og oplever Berlin på den tid, hvor nazismen for alvor stikker hovedet frem. Gennem både lykkelige og tragiske begivenheder finder hun sig selv. Hun vender hjem til USA med en større forståelse af sine forældre og deres ægteskab. Hun ser mere modent på sin egen rigdom og tager beslutninger for sit liv fremadrettet.

Samtidig med historien om Barbara Lavette rummer bogen et væld af sideløbende handlinger. Bogen følger mange spændende og karaktimatiske personligheder.

Handlingen i denne mægtige slægtsroman strækker sig fra begyndelsen af trediverne og til slutningen af anden verdenskrig.

Min vurdering: Anden generation af Howard Fast

En rigtig god roman, der fortæller en spændende historie. Den indeholder samtidig en fremragende beskrivelse af livet i tredivernes San Francisco og frem til efter anden verdenskrig. 

Læseren får en god beskrivelse af historiens gang. Skulle jeg skrive noget negativt om bogen er det, at jeg synes Barbara på tidspunkter fremstår lidt for perfekt. Hun har det hele - et godt udseende, penge, familie, venner og alligevel et væld af bekymringer. Men historien i sig selv synes jeg er spændende. Og jeg vil på det varmeste anbefale dig at låne bogen, især hvis du godt kan lide slægtsromaner fra dette århundrede. Samtidig kan jeg godt lide alle de sideløbende historier og begivenheder.

Antal hjerter

💚💚💚💚

Jeg giver bogen 4 ud af 6 hjerter, da det er en god historie - hvor jeg dog blev lidt træt af hovedpersonen Barbara. 

Alt i alt

En god slægtsroman

Anmeldte bøger af samme forfatter på Boginspirationen

Immigranterne af Howard Fast

Genre

Skønlitteratur

Fakta vedr. Anden generation af Howard Fast

Forfatter: Howard Fast
Udgivelsesår: 1985
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sideantal: 521