Støj og fortielser af Hans Pilgaard

Boganmeldelse Støj og fortielser Hans Pilgaard
Boganmeldelse Støj og fortielser Hans Pilgaard

Ærlighed, Drømme og Længsler

Støj og fortielser forfatter Hans Pilgaard er en biografi der omhandler journalisten og tv-værtens Hans Pilgaards liv. Han fortæller hudløst ærligt om sin barndom, opvækst, tiden med kærligheden og de længsler og bekymringer som har fyldt hans liv. I dagbogs optegnelser, digte og forskellige interviews viser han den skyld og skam og de drømme og længsler, der har præget hans liv.

Han fortæller med stor omsorg om at holde på hemmeligheden. Hemmeligheder om hvem han egentlig er og om begærets kamp med den pæne opdragelse. Han fortæller om sine forældre på godt og ondt. Om sine tætte venskaber, sin overvundne kræftsygdom, ungdoms helte som Bruce Springsteen og Albus. Og om at springe ud som homoseksuel. 

Min vurdering: Støj og fortielser af Hans Pilgaard

En rigtig god biografi, netop fordi den er så ærligt sat op. Der er ikke fejet noget under gulvtæppet, og læseren får Hans Pilgaard råt og uden filter. Biografien er netop god fordi den efter min mening viser hvem Hans Pilgaard er og hvad der fylder i hans liv.

Læseren tages helt med bag facaden uden det virker til at der bliver pyntet på virkeligheden. Det er en bog der rummer store følelser og som viser et portræt af en mand hvor netop følelser og længsler har været en som del af hans liv. Han prøver at finde ud af hvem han selv er  og hvad der driver ham. Det er ikke let at vokse op som en følsom mand, der samtidig skal kæmpe med en usikkerhed omkring hans egen identitet.

Antal hjerter

💚💚💚💚

Bogen får 4 ud af 6 hjerter

Alt i alt

En bog der er værd at læse hvis du er “fan” af Hans Pilgaard eller bare fan af de store følelser. Eller hvis du bare gerne vil læse en bog, hvor hovedpersonen beskriver sig selv hudløst ærligt. Det er en bog som 

givetvis vil kunne hjælpe andre og inspirere andre i samme situation omkring til at have en anden seksualitet end gennemsnittet.

Indlæg som kan have interesse for læseren

Anmeldelser og omtale

–  Fyens Stiftstidende, Martin Kloster

Den følsomme Hans Pilgaard har noget på hjerte og tør tale om det hudløst ærligt.

–  Bogfriisen.dk

Virkelig velskrevet – det er ærlighed og hjerteblod i den mest rendyrkede form. Det er ikke en biografi, men Hans Pilgaards beretning om livet, kærlighed, lykke, barndom, ensomhed, dæmoner og den evige jagt på et sted at høre til … En bog til hjerte, sind, mave og kleenex.

–  Henriette’s Blog

En hudløst ærlig, medrivende og rørende fortælling. Der er øjeblikke, hvor man sidder tilbage med genkendelsen af følelser, øjeblikke og tanker som der bliver fortalt om. Der er øjeblikke, hvor man sidder med et smil på læben og der måske undslipper et lille grin, fordi man i bund og grund kan Læs mere

Genre

Biografi

Fakta vedr. Støj og fortielser af Hans Pilgaard

Forfatter: Hans Pilgaard i samarbejde med Rikke Hyldgaard

Sideantal: 348

Udgivelsesår: 2016

Forlag: Politikens Forlag

Skriv et svar