Fortæl mig hvem jeg er af Julia Navarro


Boganmeldelse Fortæl mig <a  href=
hvem jeg er Julia Navarro" width="200" height="300" /> Boganmeldelse Fortæl mig hvem jeg er Julia Navarro

Historie, Kærlighed og Drama

Fortæl mig hvem jeg er af Julia Navarro: Bogen omhandler Guillermo, en ung arbejdsløs journalist, som af familien bliver bedt om at efterforske og beskrive sin oldemors liv. Familien ved kun at hun som ganske ung forlod sit barn og sin mand kort for at den spanske borgerkrig brød ud.

Guillermo påtager sig modvilligt opgaven, men må sande at efterhånden som hans kendskab til olde moderens liv bliver større, bliver hans nysgerrighed også vagt. Fortællingen bringer Guillermo til b.la. Barcelona, Paris, Buenos Aires, London, Moskva, Berlin, Tel Aviv og Cairo.

Oldemoderens liv har været tilbragt i begivenhedernes centrum. Hun oplever den spanske borgerkrig på tæt hold, bliver en del af kommunismen i Rusland, oplever London under krigen, ser et Berlin på nærmeste hold styret af Hitler, bliver forelsket i Buenos Aires mv.

Hendes liv udspiller sig i centrum for mange historiske begivenheder. Alt sammen giver et billedet af oldemoderen som en fascinerende og interessant person. En fængslende historisk roman.

Min vurdering: Fortæl mig hvem jeg er af Julia Navarro

En vidunderlig roman som beskriver forskellige historiske begivenheder på den mest interessante og spændende måde. Forfatteren har virkelig gjort noget ud af sin research. Hun beskriver de historiske begivenheder som den spanske borgerkrig, Stalins Rusland, anden verdenskrig på en yderst interessant og beskrivende måde.

Så kender du ikke den europæiske historie eller er der begivenheder du ikke helt har fået på plads, så giver bogen dig her et fremragende indblik i Europa gennem den 20. århundrede.

Da jeg læste bogen havde jeg hele tiden lyst til at vide mere og mere. Hver en side skulle vendes og det er jo en bog på over 900 sider, så der var noget at gå i gang med. Enhver begivenhed i bogen fører videre til den næste. Hendes liv er alt andet end almindeligt.  Det er selvfølgelig urealistisk at lige netop hun skulle befinde sig i centrum for alverdens begivenheder, men kan man se bort fra det faktum og det faktum at hun hele tiden bliver beskrevet som en kvinde med et skrøbeligt og smukt udseende, så er bogen fantastisk.

Alt i alt

En bog du skal læse hvis du er til historiske romaner.

Antal hjerter 

💚💚💚💚💚

Bogen får 5 hjerter af 6 mulige - fordi bogen er en god historie - baseret på virkelig begivenheder. Dog er bogen nogle steder lidt for fantasifuld og unuanceret. - Lidt ligesom en soap opera.

Forfatteren 

Julia Navarro, født i Madrid, er journalist og forfatter. Hun har tidligere udgivet 3 romaner, er oversat til 25 sprog og har solgt over 2,5 millioner bøger. Alene i hjemlandet Spanien har hun med Fortæl mig hvem jeg er solgt over 200.000 eksemplarer.

Indlæg som kan have interesse for læseren 

På Wikipedia kan du på engelsk læse mere om hvem Julia Navarro er.

I pressen er der bl.a. skrevet følgende om bogen:

Ekstra Bladet »Julia Navarro vil underholde, og det gør hun godt. Men hun har også et andet ærinde, og det er erindringens værdi. I dette tilfælde Europas blodige historie.« ****»

Jyllands Posten »En fængende historisk roman, der husker os på det, der ville være nemmest at glemme.« **** – Anja Limkilde. 

Fyns Amts Avis »Det er en stor, nærmest episk fortælling, der med en tyk, rød pen understreger især de sproglige kvaliteter hos de bedste latinske forfattere.«

Fakta vedr. Fortæl mig hvem jeg er af Julia Navarro

Forfatter: Julia Navarro

Udgivet: 2012

Side antal: 960

Forlag: Rosinante og Co.

Genre

Historisk Roman, Kærlighed, Drama, Skønlitteratur 

 

 

Skriv et svar