Forpligtelser af Simona Ahrnstedt


Forpligtelser af Simona Ahrnstedt
Forpligtelser af Simona Ahrnstedt

Romantik, Misforståelser og Drama

Romanen Forpligtelser af Simona Ahrnstedt foregår i det svenske 1300 tal. I en tid hvor kvindens uskyld og dermed familiens ære ansås som vigtig.

Marcus Jærv, også kaldet Jærven, er kongens højre hånd, og en mand der er vant til krig og stridigheder. Jærven er ikke en mand der interesserer sig for følelser og romantik. Han er vant til slagmarkens barske brutalitet.

Illiana Henriksdotter er stormands datter - den eneste datter i familien og til familiens store skam stadig ugift. Hun er en lille kvinde, ikke specielt køn og forsigtig i sin væremåde. Alligevel formår hun med sit væsen at brænde igennem. Hendes familie - hvor faderen er overhovedet, er besat af en sygelig trang til vold og magt.

Disse to modsætninger mødes ved et uheld - eller ved skæbnens ironi. I forbindelse med deres akavede møde - ser Marcus sig nødsaget til at følge Illiana tilbage til sit hjem. Illianas bror misforstår situationen og tror at Marcus har noget for med hans søster. Dette fører til en duel mellem Marcus og broderen, og ved et uheld kommer Marcus til at slå broderen ihjel.

For at råde bod på situationen beslutter Kongen sig for, at Marcus og Illiana skal giftes. Et ægteskab som ingen af dem er interesseret i.

Dette er starten på en bog som rummer drama, intriger og kærlighed.

Min vurderingen af Forpligtelser af Simona Ahrnstedt

En god kærlighedsroman, som samtidig har et spændende plot. En blanding imellem Fifty shades of grey og Stolthed og fordom. En type bog, som jeg normalt ikke ville læse, da kærlighedsromaner ikke plejer at have min interesse.Men denne her fangede mig. Måske fordi fortællingen ikke kun handlede om kærlighed, men også rummede en spændende historie.

Alt i alt

En bog som er god at læse, hvis du trænger til et pusterum i hverdagen. Samtidig med det er en bog, der ikke er alt for kompakt.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚

Bogen får 5 hjerter af 6 mulige - fordi fortællingen fangede mig fra start til slut. Samtidig synes jeg, især starten var ret morsom og afvigende for den traditionelle kærlighedshistorie.

Forfatteren

Simona Ahrnstedt f. 1967 er uddannet psykolog og er samtidig bestsellerforfatter. Hendes bøger har solgt mere end 300.000 eksemplarer alene i Sverige og er udkommet på mere end 20 sprog. Hun er samtidig ambassadør for romance genren og medstifter af det svenske romance akademi, hvis formål er at fremme genren og nedbryde fordomme om bøger af kvinder, for kvinder og om kvinder.

Der kan læses mere om forfatteren på hendes hjemmeside

Indlæg som kan have interesse for læseren

Artikel vedr. romance litteratur

Genre

Historisk roman, Kærlighed, Drama, Skønlitteratur

Fakta vedr. Forpligtelser af Simona Ahrnstedt

Forfatter: Simona Ahrnstedt

Udgivet: 2019

Sideantal: 387

Forlag: Flamingo

 

 

Skriv et svar