Til rette vedkommende af Carla Luffe

Boganmeldelse Til rette vedkommende Carla Luffe
Boganmeldelse Til rette vedkommende Carla Luffe

Religion, Kristendom, opvækst og Stillingtagen

Til rette vedkommende af Carla Luffe

Bogen beskrive Carla Luffes opvækst i en religiøs familie. En familie hvor Gud er i centrum og hvor regler, straffe og vrede også er en del af hverdagen.

I bogen skriver hun breve til sin mor – hun beskriver sine følelser, hvordan hun oplever sin mor og hvilke tanker hun gør sig omkring Gud. Hun skriver om en opvækst hvor det er det ydre der tæller. De skal se ud som en god og kristen familie når de er i kirke, Samtidig savner hun sin mor og føler at moderen er mere optaget af Gud.

Hun beskriver sin barndom i Kristendommens navn med regler og straf og Gud som den alvidende. Hendes ungdom uden for Pinsebevægelsen da hun flytter hjem til hendes far. Her er der ingen regler og hun skal til at definere sig selv.

Som voksen føler hun sig helt overladt til sig selv. Hun skal finde sig tilrette med et liv udenfor Kristendommen, da hun fravælger Pinsebevægelsen. Et liv hvor hun pludselig selv skal tage stilling hvad som er rigtigt og forkert. Hendes forældre er fast forankret i Pinsebevægelsen og kan derfor ikke guide hende. 

Min vurdering: Til rette vedkommende af Carla Luffe

Jeg synes emnet er enormt spændende, men bogen lever på ingen måder op til mine forventninger.

Desværre er den skrevet i brevform til hendes mor (det kan jo selvfølgelig være et behov forfatteren har haft – går jeg ud fra), men det tager historien ud af bogen.

Jeg ville hellere have haft en fortælling som gav en kronologisk beskrivelse af hvordan forfatterens liv havde været inden for Pinsebevægelsen. Altså jeg manglede noget mere substans, nogle flere fakta og noget mere kød på bogen, end at forfatteren ikke havde følt sig elsket af sin mor. Det er der sikkert mange der kan sige de ikke har gjort, men det har jo nødvendigvis ikke noget med Pinsebevægelsen at gøre.

Jeg ville hellere have haft en beskrivelse af Pinsebevægelsen set fra et barns øjne. Hvordan oplevede hun de andre i Pinsebevægelsen? Hvordan oplevede hun præsterne mv?

Rigtig trist for jeg synes virkelig at emnet er super relevant. Og det kunne være spændende at få uddybet nærmere hvorfor moderen bliver så religiøs. Og hvad religionen gør ved hende. Måske jeg bare savnede lidt mere indhold i bogen, andet end en mor der i sin religiøse fanatisme ikke gider sin datter.

Antal hjerter

💚💚

Bogen får to hjerter for at tage et svært emne op, men jeg mangler indhold. 

Alt i alt

En bog der kunne være super relevant, men jeg synes den er skrevet helt forkert. Der findes mange andre bøger om emnet som sikkert er meget mere spændende – både for og imod en opvækst inden for kristendommen. 

Indlæg som kan have interesse for læseren

Anmeldelse fra Information

Artikel i Kristeligt Dagblad 

Fakta vedr. Til rette vedkommende af Carla Luffe

Forfatter: Carla Luffe

Udgivet: 2018

Sideantal:  172

Forlag: Gyldendal

Genre

Biografi, Erindringer, Religion, Kristendom