Sigøjnerinden fra Sevilla af Ildefondes Falcones

Sigøjnerinden fra Sevilla af Ildefondes Falcones
Sigøjnerinden fra Sevilla af Ildefondes Falcones

Sigøjnerinden fra Sevilla af Ildefondes Falcones

Sigøjnerinden fra Sevilla af Ildefondes Falcones: En dag i 1748 ankommer en smuk ung sort kvinde i byen Cadiz. Hendes navn er Caridad, og hun er en frigiven kvinde fra en Cubansk tobaksplantage.

Skæbnen fører Caridad til Sevillas sigøjner kvarter, hvor den tidligere galejslave Melchior Vega tager sig af hende. Hun danner et varmt venskab med Melchiors barnebarn Milagros. Milagros er en smuk sigøjner kvinde, som kæmper for sin ret til frihed.

Undervejs i historien oplever vi blandt andet, hvordan livet som sigøjner er og hertil, hvordan livet som kvinde er. Bogen er en indføring i en ellers lukket sigøjner verden, hvor traditionelle æreskonflikter er en stor del af miljøet. Indbyrdes ligger de forskellige klaner inden for sigøjner grupperne også i konflikt med hinanden.

Milagros er eksempelvis forelsket i drengen Pedro Garcia, men det er en umulig kærlighed, da de tilhører hver deres stamme. Milagros skal giftes med en Vega fra hendes egen klan, meget imod hendes vilje. Samtidig er sigøjnerne et forfulgt folkefærd. De fængsles, tortureres, ydmyges, mænd og kvinder adskilles. Alt sammen fordi de er sigøjnere. De må tåle at få taget deres frihed fra dem. Calidad og Milagros er begge gode til at danse og synge, hvilket på mange måder bliver deres skæbne.

Min vurdering: Sigøjnerinden fra Sevilla Ildefondes Falcones

En god bog ala Jordens søjler af Ken Follett. Den bliver bedre og bedre efterhånden som handlingen skrider frem. På mange måder en storslået roman, som har det hele fantasi, drama, kærlighed og intriger. Nogle af figurerne i bogen er måske lidt for stilrene, eller lidt for stor/hvis agtig. Er man god, så forbliver vedkommende ved med at være det. Den uskyldige oplever alt det grumme osv.  Så på mange måder følte jeg lidt bogen manglede lidt kan eller rettere sagt lidt mere uforudsigelighed. 

Alt i alt  

En god bog ala Havets Katedral – som i øvrigt er af samme forfatter. 

Forfatteren

Falcones er en af Spaniens største forfattere med mere end 7 millioner solgte bøger på verdensplan, og han er oversat til mere end 40 sprog. Indlæg der kan have interesse for læseren Du kan læse en lidt anderledes vurdering af bogen Sigøjnerinden fra Sevilla af Ildefondes Falcones på Litteratursiden

Fakta vedr:  Sigøjnerinden fra Sevilla af Ildefondes Falcones

Forfatter: Ildefondes Falcones

Udgivelsesår: 2015

Forlag: Cicero

Sideantal: 784

Skriv et svar