Drengen der voksede op som hund af Bruce D. Perry

Drengen der voksede op som hund af Bruce D. Perry
Drengen der voksede op som hund af Bruce D. Perry

Psykologi, Omsorgssvigt og Hjælp

Drengen der voksede op som hund af Bruce D. Perry

Drengen der voksede op som hund af Bruce D. Perry. En god bog der er skrevet af Bruce Perry og Maia Szalavitz for at give en større forståelse for børn der vokser op med omsorgssvigtet og deres reaktioner. 

Bruce arbejder som børnepsykiater og er internationalt kendt for sin forskning indenfor området. Hans forskning er primært baseret på at undersøge langtidseffekten af traumer der er opstået hos børn, unge og voksne. 

Eksempelvis beskrives der i bogen om et barn der er opvokset i en tremmeseng uden omsorg fra voksne. Hvordan bliver barnet påvirket og hvad kan der gøres for at give barnet et godt liv som voksen? Hvordan reagerer hjernen på et sådan omsorgssvigt? og hvordan kan den personlige udvikling blive fremadrettet

Der kan også være tale om børn der har været igennem et voldsomt sexmisbrug og som efterfølgende har nogle reaktioner. Mange af disse omsorgssvigt kan medfører alvorlige personlighedsforstyrrelser, adfærdsforstyrrelser og sociale vanskeligheder. Han fremlægger i bogen nyskabende metoder til at lindre disse børns smerte og hjælpe dem til at blive velfungerende voksne.

Min vurdering: Drengen der voksede op som hund af Bruce D. Perry

En virkelig god bog for dem som interesserer sig for det psykologiske aspekt af livet. I gennem cases får læseren på den mest indsigtsfulde måde beskrevet forskellige situationer – hvad der er sket i de forskellige situationer, hvorfor barnets adfærd er det den er og hvad der kan gøres.

Hver enkelt historie bliver beskrevet på en respektfuld og omsorgsfuld måde. Samtidig bliver der gået lige til benet og mange af historierne er hjerteskærende at læse. Bogen kan læses både af privatpersoner og kan samtidig bruges af mennesker som dagligt arbejder med disse emner.

Citat fra bogen

Jeg fandt ud af at Sandy sommetider havde aggressive udbrud, raserianfald, Hendes plejefamilie kunne ikke finde noget mønster i denne adfærd og kunne ikke pege på, hvad som udløste den. Men de fortalte om en anden form for underlig adfærd. Sandy brugte ikke bestik. Ikke overraskende var hun bange for knive, men hun nægtede også at drikke mælk eller bare se på mælkeflasker. Når det ringede på døren, gemte hun sig som en sky kat, somme tider så effektivt, at det  tog hende plejeforældre op til tyve minutter at finde hende, bag en sofa eller i et skab under køkkenvasken.

Drengen der voksede op som hund af Bruce D. Perry giver en detaljeret beskrivelse af Sandy. Hvad er der sket i hendes fortid – og hvorfor hun reagere som hun gør. Og hvad kan fagpersoner gøre ved det.

Antal hjerter

💚💚💚💚💚💚

Bogen får 6 hjerter ud af 6 hjerter – fordi bogen var så rørende og indsigtsfuld, at jeg ikke kunne lægge den fra mig.

Alt i alt 

Bogen du bare må læse hvis du har interesse for hvordan traumer i barndommen påvirker det enkelte menneske.

Indlæg der kan have interesse for læseren

Læs mere om Bruce Perry på følgende side.

Genre

Faglitteratur

Fakta vedr. Drengen som voksede op som hund

Forfatter: Bruce D. Perry og Maia Szalavitz
Udgivelsesår: 2006 (2011 i Danmark)
Side antal: 282
Forlag: Hans Reitzels Forlag