Boganmeldelse af Smagen af Chili af Lene Tvedegaard

Andre Boganmeldelser

Beskrivelse:
Har du lyst til at bruge mere Chili i din mad? Så er dette helt klart bogen for dig. Her er alt om chili – både hvad Chilien indeholder og hvilke dejlige opskrifter (mad) der kan laves af chilien.

Bogen er bygget op i nogle forskellige afsnit – hvor det første afsnit fortæller lidt om bogen. Her er et lille udsnit af hvad der er skrevet i indledningen til bogen: Jeg håber denne bog kan være en inspirationskilde til chilis anvendelse generelt, med eksempler på lækre hotte retter. Opskrifterne dækker alt lige fra gourmet hovedretter til salsaer, desserter samt tørring og konservering af chilifrugter efter høst.

1) Derefter kommer der et afsnit om Chiliens udbredelse fra Sydamerika til Europa.

2) Herefter afsnit om: Dyrkning af chili

3) Chilisorterne

4) Er chili sundt?

5) Næringsstoffer

6) Vitaminer og aramostoffer

7) Styrke

8) Opbevaring

Til allersidst er der opskrifter med hovedretter, forretter og tilbehør.

Hvert enkelt afsnit giver en udførlig beskrivelse af chilien.

Der er forskellige opskrifter at vælge imellem lige fra fisk i indisk chilisauce, ribeye steaks med chilismør og urter til chokolade chilikaramel med yogurt til chiligele.

Min vurdering:
Det er en bog som beskriver Chili på alle tænkelige måder.  – og store dele af bogen omhandler som sagt alt om chili. Som læser får du både en stor viden og indsigt i chilien og dens gode egenskaber. Selve opskrifterne fylder kun 1/3 del af bogen. Opskrifterne er udførlig beskrevet – og der er selvfølgelig til hver opskrift både billeder og vejledninger til hvad maden skal laves.

Lene Tvedegaard som er forfatter til bogen er agronom og ejer af Gartneri Toftegaard, og sælger hvert år tusindvis af chiliplanter. For at blive klogere på forfatter kan du se mere på www.gartneri-toftegaard.dk

Alt i alt:
en virkelig velskrevet bog om chili planten – og en bog der kan gøre dig bekendt med chilien i mindste detalje.

Fakta:
Forfatter: Lene Tvedegaard
Sideantal:
Udgivelsesår:
Forlag: Koustrup @ Co

Andre boganmeldelser:

Skønlitteratur
Kogebøger
Julebøger
Biografier
Do It Yourself Bøger
Krimi

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*