Boganmeldelse Sigøjnerinden af Sevilla Ildefondes Falcones

Andre Boganmeldelser

Boganmeldelse Sigøjnerinden af Sevilla Ildefondes Falcones
Boganmeldelse Sigøjnerinden af Sevilla Ildefondes Falcones
Boganmeldelse Sigøjnerinden af Sevilla Ildefondes Falcones

Sigøjnerinden af Sevilla forfatter Ildefondes Falcones: En dag i 1748 ankommer en smuk ung sort kvinde i byen Cadiz. Hendes navn er Caridad, og hun er en frigiven kvinde fra en Cubansk tobaksplantage. Skæbnen fører Caridad til Sevillas sigøjnerkvarter, hvor den tidligere galejslave Melchior Vega tager sig af hende.Hun danner et varmt venskab med Melchiors barnebarn Milagros. Milagros er en smuk sigøjnerkvinde, som kæmper for sin ret til frihed.

Bogen er en indføring i en ellers lukket sigøjnerverden, hvor traditionelle æreskonflikter er en stor del af miljøet. Indbyrdes ligger de forskellige klaner inden for sigøjnergrupperne også i konflikt med hinanden. Milagros er eksempelvis forelsket i drengen Pedro Garcia, men det er en umulig kærlighed, da de tilhører hver deres stamme. Milagros skal giftes med en Vega fra hendes egen klan, meget imod hendes vilje.

Samtidig er sigøjnerne et forfuldt folkefærd. De fængsles, tortureres, ydmyges, mænd og kvinder adskilles. Alt sammen fordi de er sigøjnere. De må tåle at få taget deres frihed fra dem.

Calidad og Milagros er begge gode til at danse og synge, hvilket på mange måder bliver deres skæbne.

Min vurdering: Boganmeldelse Sigøjnerinden af Sevilla Ildefondes Falcones

Hmmm hmmm jeg synes faktisk bogen var lidt kedelig, men jeg er sikker på der er mange læsere til en sådan bog. Beskrivelsen af sigøjnerne var spændende og jeg er sikker på det er et interessant folkefærd med en forrygende historie. Den historie kunne dog efter min mening være skrevet på en mere spændende og sigende måde. Min vurdering skal dog ikke holde dig tilbage med at læse bogen, hvis du er til skæbnedramaer fra 1700 tallet.Jeg er sikker på at mange kvinder vil finde bogen interessant - jeg var som sagt bare ikke en af dem.

Du kan læse en lidt anderledes vurdering af bogen Sigøjnerinden af Sevilla af Ildefondes Falcones på Litteratursiden

Andre boganmeldelser

Forside
Biografier
Faglitteratur
Krimi
Skønlitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*