Boganmeldelse Mit liv i fremmedlegionen Susan Travers

Andre Boganmeldelser

Boganmeldelse Mit liv i fremmedlegionen Susan Travers
Boganmeldelse Mit liv i fremmedlegionen Susan TraversBoganmeldelse Mit liv i fremmedlegionen Susan Travers

Mit liv i fremmedlegionen forfatter Susan Travers omhandler Susan Travers som er den første og eneste kvinder er nogle sinde har været optaget i den franske fremmedlegion. Hendes beretning foregår under anden verdenskrig, hvor hun er med i mange af de slag der foregår i Afrika under franske faner. Som kvinde er hun yderst atypisk for sin tid. Hun er opvokset i både England og derefter Frankrig. Hendes forældres ægteskab er en farce. Moderen er fjern og indesluttet og faderen tydeligt utilfreds med sin skæbne. Hun bruger en stor del af sin ungdom på at prøve på at opnå sin fars – en militærmands – anerkendelse. Hendes ungdom er levende – som kvinde af overklassen stilles der ikke mange krav. – Og hendes liv består af fester, mænd og rejsen rundt i Europa. Da anden verdenskrig begynder, melder hun sig i frivillig tjeneste. Af snørklede omveje ender hun under fremmedlegionen i Afrika. Her bliver hun en berømt generals elskerinde og chauffør. I 1942 udfører hun en heltedåd, som hun senere får en æresmedalje for. Hendes liv er mange gange i fare og mange gange må hun se døden i øjnene. Efter krigen bliver hun officer i fremmedlegionen.

Forfatter

Susan Travers er kvinde der er født ind i et mandsdomineret samfund. Her lykkes det hende at spille en afgørende rolle i en ellers mandsdomineret krig.

Min vurdering: Boganmeldelse Mit liv i fremmedlegionen Susan Travers

Boganmeldelse af Mit liv i fremmedlegionen af Susan Travers. Rigtig dejlig bog at læse. Samtidig en bog, der gav min en helt ny indsigt i hvordan krigen i Nordafrika foregik under anden verdenskrig. Det er desuden en bog der fortæller om menneskers mod, når de står i svære og næsten uovervindelige situationer. Jeg synes bogen var yderst inspirerende. Især som kvinde, er det fascinerende at læse om en kvinde med mod og styrke til at være i krigens hjerte. Det er også en spændende kærlighedshistorie, hvor kærligheden overvinder mange forhindringer, dog ikke dem alle. Så kan du lide at læse om militær, mod og styrke, så er dette bogen for dig.

Alt i alt en fremravende bog om en usædvanlig kvinde

Fakta
Forfatter: Susan Travers
Sideantal:
Udgivelsesår:
Forlag:

Andre boganmeldelser

Forside
Biografier
Faglitteratur
Krimi
Skønlitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*