Boganmeldelse Min geniale veninde Elena Ferrante

Andre Boganmeldelser

Boganmeldelse Min geniale veninde Elena Ferrante
Boganmeldelse Min geniale veninde Elena FerranteBoganmeldelse Min geniale veninde Elena Ferrante

Min geniale veninde forfatter Elena Ferrante omhandler to piger fra 50´ernes Napoli. De vokser op i et fattigt og voldeligt miljø - hvor det at kunne give igen er vejen til overlevelse. Begge piger er velbegavede, men deres liv går i hver deres retning. Lila er den af de to som er mest oprørsk, men alligevel har hun ungen muligheder for at få en uddannelse eller for at komme væk fra de snerrende familiebånd i Napoli. Hun vælger i en ung alder at blive gift, for på den måde at bringe nogle muligheder ind i hendes liv. Elana får chancen, men har det svært ved på trods af sine muligheder og begavelse hele tiden at stå i skyggen af Lila. Denne bog følger de to veninder fra de er 8 til de bliver 16.

Forfatter

Navnet på forfatteren Elena Ferrante er en synonym på en forfatter, der ønsker at skrive under anonymitet. Ind til videre er hendes sande identitet endnu ikke blevet opklaret.

Min vurdering: Boganmeldelse Min geniale veninde Elena Ferrante

En bog jeg gerne vil anbefale dig at læse. Den er yderst velskrevet. De psykologiske spil imellem de to veninder der både hader og elsker hinanden er beskrevet på en yderst raffineret måde. Deres jalousi giver nok på mange måder et godt billedet af hvordan mange kvinder kan have det med deres bedste veninde, dog er det her selvfølgelig sat på spidsen. Det fattige Napoli miljø er også beskrevet i enhver detalje - og som læser får man råheden helt ind under huden.

Antal hjerter

Bogen får 6 hjerter ♥♥♥♥♥♥, da det er en bog som jeg synes rummer det hele og jeg var virkelig fascineret af det drama som Ferrante på bedste vis formår at beskrive. Især tror jeg kvinder kan nikke genkendende til det psykologiske spil, der hele tiden er på højkant. Samtidig er det også en historie om to kvinder er begge på hver deres måde tager kampen imod elendighed og fattigdom op.

Alt i alt en bog der skal læses af enhver kvinde

Fakta
Forfatter: Elena Ferrante
Sideantal:
Udgivelsesår:
Forlag:

Andre boganmeldelser

Forside
Biografier
Faglitteratur
Krimi
Skønlitteratur

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*